AKSARAYDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ.

AKSARAYDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yılı dolayısıyla Aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.Vali Hamza Aydoğdu Şehitlik Defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmasında “Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız;

Vali Hamza Aydoğdu konuşmasında “ Uğruna, canlarınızı seve seve verdiğiniz, ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz. Her birimiz, sizlerden aldığımız cesaret ve güç ile birer Mehmetciğ’iz. Yeri ve zamanı geldiğinde, o kutsal vazife için hazırız. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan bugüne, tarihler hep sizleri yazdı. O kadar yücesiniz ki ne kitaplara ne de kabirlere sığarsınız. Size kucağını açmış bir Peygamberin ve Aziz Türk Milletin’in gönlündesiniz. Bu şeref ve gururdur anne ve babalarınızı, eş ve çocuklarınızı dimdik ayakta tutan.” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu konuşmalarının devamında; “18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 106. Yılında tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, dün de, bugün de yarın da rahmet ve minnetle yad edeceğiz” dedi.

Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve Müftü Yardımcısı Yaşar Zengin’in dua etmesinin ardından sona erdi. 

Aksaray Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, vali yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç, şehit yakınları ile gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.



SULTANHANI’NA GENÇLİK VE SPOR ALANINDA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM

ASÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde kalite ve akreditasyon süreci ele alındı

ASÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda görev değişimi

ASÜ Veteriner Fakültesi 8. dönem mezunlarını uğurladı

AKSARAY BELEDİYESİ'NDEN SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE KARŞI ETKİN MÜCADELE

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALTTI

Aksaray Üniversitesinden Avrupa çapında çevre başarısı

GAZETEMİZDE YENİ MUHABİR

III. TÜRK-İSLAMİ SİYASİ DÜŞÜNCESİ KONGRESİ AKSARAY'DA YAPILACAK !

ÖĞRENCİLER MERCEDESDE ÇALIŞMAK İSTİYORLAR!!!

ANADOLU TEKNİK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AKSARAYA FAYDALI OLMAK İSTİYORLAR.!!!

AKSARAYDA ANADİLİ İNGİLİZCE OLAN HOCADAN KURS !

AKSARAY”DA DÜRÜST VE YETENEKLİ BİLGİSAYARCI.!

AKSARAYDA ALP SOLAR GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ SİSTEMLERİ ŞİRKETİ BAŞARILI ÇALIŞMALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

YAZARLAR