Abdulkadir AY


YALAKA MI , BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MI ?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Makamlar kimseye baki değildir gelirler geçerler kalıcı olanlar eserleridir. Ben tam 40 yıldır onlarca belediye başkanı dönemi yaşadım, 50 ye kadar Belediye başkan yardımcıları ile birlikte çalıştım özellikle Gazeteciler cemiyetinin tek olduğu dönemde 18 yıl gazeteciler cemiyeti başkanlığı yaptım  hatta o dönemde Rahmetli Ahmet Er  hiç unutmam benim yaptığım bir organizasyon ile 58 şehrin gazeteciler cemiyeti başkanını Aksaray’da ağırladık ev sahibi Aksaray’dır demişti ve bana ve valiliğe fırsat vermeden her türlü masrafları üstlenmişti .

Ahmet Er çok cesurdu yalakayı sevmezdi ,Onun cesaretiyle bugünki Türkiye Gazeteciler Federasyonu 1996 yılında Aksaray Ağaçlı tesislerinde kuruldu 

Şeref duyuyorum , kurucu genel başkan diye resmi sitesinde adımız geçiyor ...

Tarih döner dolaşır yalaka insanları siler atar ancak dikili ağacı olanları ve kalıcı eserleri olanları millet kalbine kazır..... İşte bunlardan birisi hiç sevmesem de OSMAN ERTUĞRUL'u  çıkın piyasaya sorun gelmiş geçmiş tüm belediye başkanları arasında en çok projeyi  hayata geçirmiştir ancak Milleti üzdüğü noktalar vardı Aksaray Spor 2. Lige çıksın dedi milletin kesesine dokundu kendisi  ligden düştü, Ama zaman herşeyin ilacı partiler aday göstermek için yarışıyorlar  şimdiden Nevzat Palta aslında öz güveni en yüksek kişi Demiryolu sevdası olan Aksaray için gökte ararken yerde bulduğumuz başkan adayı idi ve seçtik , tadına doyamadık yeniden seçtik   iyi ki de  seçtik Bakın  Efor avm bugün ki adıyla Nora avm’den başka  yeri dolduracak bir eser var mı ?

 ÇITAYI YÜKSELTTİK

şimdi ki Ak Parti İl başkanı  Hüseyin Altınsoy onun bu günlere yetiştirdiği mirası oldu hiç şaibesi yok hiç kin tutanı yok  Millet onu kalbinden silemedi ancak Nevzat Paltanın Sanayi sitesindeki belki tavizsiz duruşu kendinin siyasi geleceğini etkilemiştir.

 O günlerde konuşulan Sanayi Dükkanları ile daha sonra karar verilip bugün bitirilen dükkanlar arasında dünyalar kadar fark var  NEVZAT PALTA

dönemi dükkanların şekli şimdi herkes tarafından kabul görürken tek eksikliği eski sanayi arsalarını Toki’ ye Vereceğim demesi kabul görmedi.

Haluk şahin Yazgı, durum kurtarmak için yeni sanayii sitesini detaylardan vazgeçerek otomatik  kepenk yerine demir kapı, asmakat yerine 4 duvar üzerine cazip fiyat sundu ve kabul gördü bu gün yeni yapılan sanayi sitesinin 50 yılımıza damga vuracağını belirterek müthiş bir eser kazandırdı ,

 Tabi Aksaray’ın il olduğunu hissettiren başka faaliyeti kültürel etkinlikler olmuştu hemen her gün bir tiyatro,  konferans, çocuklar için film , ailelere yönelik salon toplantıları il olmanın haazzını yansıtıyordu  bu güne bakıldığında ne kadar önemli olduğu belli oluyor dün için şehir kültürü bugün pandemi  etkisi de var ancak  ilçe kültürü geleceğe dair vizyon oluşursa bizde göreceğiz.

Evet günümüzün Belediye başkan yardımcısı kim…? . olan bitenden haberi olan var mı yoksa ayakta mı uyutuluyoruz, makamların boşluğunu birileri doldurmaya çalışıyorsa demek ki sorun var ortada  danışman kılıklı birçok insan görüyoruz etrafta ne yetkisi var bilemem ancak bile bile memlekete zarar veren unsura dönüşüyorlar.

  Bu gün  olan bitenleri hoş görenler gittiklerinde tahribat yaratmış olacaklar , ‘’makam yetkisi kutsaldır’’  her insan kullanamayabilir ancak   yetki devri varsa kanuna ters, eğer sıfatını bile bile kullandıran varsa ahmaktır. Eğer bu yaşananlardan dolayı bilgi sahibi değilse uyanık olmak zorunluluğu var. Memleketi tanımıyorsa bir bilenden soracaklar kim yalakaysa onu önemli biri yapmayacaksın

Mevzu derin ben yüzeysel davranacağım isteyen araştırabilir gerçeğine ulaşabilir , ben de duyunca şok oluştum araştırdım ve kişiyi tespit edince yapar dedim çünki Danışmanım diye başkanlara toz kondurmayan kişi bir gurup insanın içinde ‘’ Sizde Gazeteci olacaksınız Hastane etrafı b..k kokuyor sizde yazmıyorsunuz’’  deyince  bana  şaşırdım bir an makamında olduğumuz kişiyle göz göze geldim  ve başkanlar bana danışıyor diyen o zata dedim ki ‘’ Hani  Sen  danışmanım diyordun ne oldu dedim,  aranız mı açıldı başkanla ’’  deyince o iş başka bu iş başka demişti .

Tiyatro bitmiyor , bir iş adamını işini engelleme girişiminde bulunan Danışman bey o kadar öz güven sahibi ki Ankara’da ki bakanlık  bürokratına  telefon ediyor  ‘’çevre konusunda duyarlı olun projeyi durdurun ,ben orada görev yaptım şimdi Aksaray’da Belediye Başkan yardımcısıyım ‘’ der ve telefonu kapatır. Tevafuk olacak ya Ankara’da konuştuğu  kişinin yanında bulunan bir misafir konuşan kişinin kim olduğunu bilir ve sakın inanma bu şahıs danışmanlık havalarında iş takipçisi boş biri  dikkate alma der.

Şimdi bu hadiseye bakılırsa  etrafta ne kadar hazırcı, yalaka, üç kuruş için pinekleyen insanlarla doludur. Çünkü yaşanan yetkisizlik hali bilerek kullandırılmıyorsa eğer bazılarının tekeline geçmiş görülüyor.

Bende bazı kurumlara karşı belediyenin tutumunu garipsemiştim  fidan dikmeye gelecek olan Tıp fakültesi öğrencilerine araç veremem başınızın çaresine bakın diyen de belki danışmandır  başka kurumları da üzmesi bundandır

Ve çözüm üretilmiyor …

Şahsın önceki halini ilgili kişilere duyurmama rağmen önlem alınmamış belli ki o zat kim makama yakınlaşacak kim uzaklaşacak ayar çeker hale gelmiş.

Gel bunun üzerine görev yaptığını san , Yalakalardan fırsat bulursan ..

Tabi , Başkanın hadiselerden haberi  yoktur çünkü olsa gözünün yaşına bakmazdı

Bana ne demek isterdim ama memleketin evladıyız,

 kendimizden önce  memleketi  koruruz

 

YAZARLAR