Rasim GÜL


VALİNİN YAPTIKLARIYLA, HASANDAĞI DEĞERİNİ BULUR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray’da yaşayanların tamamının görmesi gereken yer Hasandağı ‘dır. Özellikle çocukların ve gençlerin mutlaka bir hikâyesi olacaksa bu yer Hasandağı dır. Hasandağ’ı OKSİJEN deposudur, temiz havadır, dört mevsimi ayrı güzeldir. 

Hasandağı’nda 30 yıl evvel, 1991-1992 yılında rahmetli Vali Rıdvan Yenişen’in gayretiyle kazma vuruldu bayram yaptık. Kazma niye vuruldu VİLAYET EVİ’i yapımı için. Vilayet evi yapıldı ama dağın göğsünde, yolsuz, susuz, elektriksiz, öksüz ve yetim olarak tek başına kala kaldı, halen de öyle idi.

Vilayet evinin amacı, Hasandağ’ında turizmi canlandırmaktı. Kayak için, dağ yürüyüşü ve diğer dağ sporlarını yapmak için gelenlerin kalması sağlanarak yerli ve yabancı turisti buraya getirip konaklatmaktı. Ne yazık ki bu amaçlar gerçekleşemedi. İktidarlar değişti herkes topu birbirine attı durdu. 

Taki Vali Hamza Aydoğdu gelinceye kadar, Vali Bey önce Kargın- Taşpınar yolunu yaptı. Kargın’dan Kalkış alanına giden 6 Km. yolun yapımına başladı ve bitirdi. 30 yıl evvel hayal ettiğimiz hizmetler gerçekleşti. 

Biz en büyük sevinci Vali ve Genel Sekreterimizin, Bülent Kale ’leyle Karbeyaz Oteli için el sıkışmasından sonra yaşadık ve yaşıyoruz. 2001 yılında büyük umutlarla temeli atılan ve 2006 yılında işletme belgesi alınan 18 odalı son derece donanımlı otelin atıl durumdan çıkarılmasıydı.

Kimsenin beceremediği, KARBEYAZ otelinin durumunu Vali Beyin çözmesidir.  İnsan önce inanamıyor, çünkü kimler, kimler uğraşmıştı ama becerememişti. Bizce Karbeyaz Otel, Hasandağ’ında yapılacak her tür spor faaliyetlerinin anahtarıdır. Şimdi anahtar Özel İdarenin yani Vali Beyin elinde olacak. Vali Bey ve Genel Sekreter Yüksel Çelik binlerce teşekkürü gerçekten hak ettiler. Teşekkür ediyor, kutluyor ve Aksaray’a hayırlı olsun diyoruz.

Biz otelin yapımını üstlenen Bülent Kale’ye o günkü devlet ve iktidar yetkililerinin ne sözler vererek ve ne yeminler ederek yap-işlet modeliyle oteli yaptırdıklarını bilenlerdeniz. Söz verenlerin, yemin edenlerin hepsi gitti. Otel ve Hasandağı duruyor. Turizminde kapısı kapalı kalmıştı, şükür açıldı.

Karbeyaz Oteli sorununu çözen, Kargın –Taşpınar yolu ile Kargın- Karbeyaz Oteli ve Yamaç paraşütü Kalkış alanına kadar olan yolları yapan valiye nasıl minnet duymayalım. 30 yıllık düğüm çözülüyor.

Yolu, suyu, elektriği ve teleferiği olan Hasandağı’nda yapılacak doğa sporları ciddi manada gelişecektir. Sağlanan imkânlar neticesinde daha fazla yapılacak sporlar:

1- Dağcılık, 2- Dağ yürüyüşü,3- Kampçılık, 4- Trekking, 5- Yaya tırmanışı, 6 Kayak, 7- Yamaç Paraşütü ve diğer spor dallarıdır.

Vali Hamza Aydoğdu ve Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ ayrı ayrı mekânlarda yine bizi sevindiren ve yıllarca beklediğimiz müjdeli haberi verdiler. Kargın’dan Kalkış alanı ve Karbeyaz Oteline kadar TELEFERİK bu yıl yapılacak. Hasan Dağı turizmi ve özellikle Yamaç Paraşütü sporu için müthiş bir olay.

2021 yılı 07—13 Ağustos ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası ve 2021 yılı 04- 09 tarihinde yapılacak PWC WORDD CUP yani Dünya Şampiyonasını yüzümüz kızarmadan, mahcup olmadan yapabileceğiz.

Aksaray Hava Sporları Kulübü Derneği olarakta yapılan hizmetler minnettarız. Bu hizmetlerde çalışan bütün personele de teşekkür ediyoruz.

    Hayrola, Muzaffer Ola, Muvaffak Ola.

YAZARLAR