Rasim GÜL


VALİ HAMZA AYDOĞDU AKSARAY'DA TARİH YAZIYOR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Evvela bütün Aksaraylı, kesin olarak bilmeli ve inanmalı ki Hamza Aydoğdu, Devletin ve Aksaray halkının valisi. Hiçbir Aksaraylıyı ayırmadan her zaman, her yerde dertlinin, ihtiyaçlının, yatırımcının, fikir üretenin yanında ve yardımcısı olan ve her derde derman arayan, çözüm üretmeye çalışan ve başaran bir Aksaray Valisi.

Daha da önemlisi ehli keyf Aksaray halkını, harekete geçirmeye çalışıyor. İline yapılan Organize Sanayisini, Üniversite Binalarını ve Kampüsünü, devasa Küçük Sanayi Sitesini
Mükemmel hale getirilmiş NARLIGÖL yatırımlarını,  hiç görmeden, oturduğu yerden AHKÂM kesenlere, gezmeyi öneriyor. Dolaysıyla Aksaraylının, Aksaray’a yapılanı görmesini istiyor. 

Böyle geldi, böyle gider veya bana ne alışkanlığını ve Valiye anlatsak ne olacak saplantısını yıkmaya çalışıyor. Büyük oranda da yıkmış durumda. Vefayı bilen, çalışanı gören ve takdir eden Aksaraylı, ilini sürükleyen ve şaha kaldıracak olan Valisini elbette yalnız bırakmayıp daha başarılı olması için hem dua edip hemde yanın da olmasını elbette bilir.Hiç kimseyi ayırmadan halka gönlünün ve Devletin kapılarını açan Vali Hamza Aydoğdu halkla, siyasetçilerle, bürokratlarla, İş adamlarıyla, esnaflarla ve gazetecilerle birlikte Aksaray için uğraşalım diyor. Konya ve Kayseriyle yarışalım diyor. Aksaray’ın her konuda, Konya ve Kayseri’den daha şanslı olduğunu gerçeklerle ortaya koyuyor. 

Aksaray’ın Sanayi yatırımlarında komşu iller olan Konya, Kayseri ve TR 72 illeri Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale’den çok daha şanslı olduğunu tespit ettiklerini belirtiyor. Aksaray’ın tarih ve inanç turizminde, komşu illerden daha fazla değeri olduğunu belirtiyor. Bütün bunlar için Aksaray Halkının kendi değerlerini bilmesini ve buna inanmasını bekliyor. Up uzun yatan oturursa, oturan ayağa kalkarsa, ayaktaki yürürse, yürüyen koşarsa, koşan daha hızlı koşarsa Aksaray’ı kimse tutamaza inanan bir ideal peşinde sadece hizmet peşinde halkıda birlikte koşalım diyor.
Yüzlerce yıldır seyrettiğimiz HASANDAĞI ’nın bütün özelliklerini ortaya çıkararak bu özellikleri, önce Aksaray halkına, Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmaya çalışıyor. Yıkılmaya terkedilmiş Kar-Beyaz Otelin sahibi ile anlaşıp, oteli hizmete açtırarak Hasandağı ’nın giriş kapısını açıyor.
Zirveye tırmanma yollarını işaretlettirerek, zirveye çıkmak isteyenlere büyük kolaylık ve güvenliklerini sağlayıp dağ sporlarının gelişmesinin önünü açıyor. Yamaç paraşütünde Türkiye ve Dünya Şampiyonluklarında her türü desteği veren Hamza Aydoğdu, Her yıl Dünya’da tek bir ülkede yapılan SÜPER KUPA FİNALİ ’ninde Aksaray’da olması için gereken her türlü yatırımları yapacaklarını söyleyerek ilgililerden de Süper Kupa Finalinin Aksaray’a getirilmesini istiyor.

Yaprakhisar Köyünün boğaz kısmında şahane manzaralı yarım kalmış otelin TERMAL otel olarak açılmasını dolaysıyla Aksaray halkının sağlık için çeşitli illere gitmesini önleyerek ciddi miktarda turist buraya getirmeyi planlıyor.  

Vali Bey, Aksaray’da bütün kurum İl Müdürlerini, yarı kamu kuruluşu niteliğindeki Sivil Toplum Örgütlerini, gerçekten seferberlik ilan edilmişçesine çalışmaları organize etmiş adeta kurumlar kendi aralarında yarış yaparak bütün güçleriyle çalışıyorlar.

Genel Sekreter Yüksel Çelik gerçekten Aksaray için bir şans. Her hizmette alın teri ve emeği var. En son gördüğüm Baymış Ata Tohum Merkezi olmak üzere, Özel İdarenin bütün yatırımlarını vatandaşımızın görmesini isterim. Gerçekten tebrik ediyor, daha başarılı olmasını dileyerek kutluyorum.

Vali Beyle birlikte, Aksaray için gecesini gündüzüne katarak çalışan, İl Tarım Müdürü Bülent Saklav, İl Afat ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü 
İsrafil Aktürk, 

Gençlik ve Spor İl Spor Müdürü Aslan Yıldız, Özel Kalem Müdür V. Cuma Ali Akbulut, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Selahattin Göktaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan olmak üzere bir ekip halinde çalışan müdürlerimizi kutluyoruz.

Külliye başta olmak üzere bütün bakanlıklardan istediği her türlü yardım ve desteği alan, ildeki bütün kurum ve kuruluşlara aynı mesafede olan, hak-hukuku gözeten, çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olan halkın Valisi Hamza Aydoğdu’yu tebrik ediyor kutluyorum.
   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

YAZARLAR