Serdar Adem İşler


Toplu Taşıma Üst Üste / Diyalektik Bakış

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


İlimizde şehir içi toplu ulaşımın taşıdığı yüksek risk noktasında Kastamonu belediyesinin dikkatini çekmek istiyorum. Ayrıca Adana emniyetinden de ulaşımın yoğun olduğu güzergahlarda denetimlerini artırmaları bekliyorum.

        Nasıl yani burası Aksaray mı, haydi canım?

        Ne yani benim bu yazıyı okuduktan sonra Aksaray Belediyesi açılacak okulları da dikkate alarak ayakta üst üste fantastik seyahati önlemek için gerekli önlemleri alır mı diyorsunuz yani. Hatta Aksaray emniyeti belli güzergahlarda konuşlanarak ayakta seyahatten bir ileri boyutta üst üste seyahat denemesi yapan şehir içi toplu taşım araçlarına göz açtırmaz mı diyorsunuz. Harika olur o zaman valla…

        Ben rüyada filan değilim değil mi? Lütfen duygularımla oynamayın. Ben size ne kötülük yaptım ki bana bunun reva görürsünüz? Yolların durumunu çok iyi biliyorum. Zira corona başladığından beri yaklaşık bir yıldır toplu taşımayı kullanıyorum.

        Aslında bekarlar için şehir içi seyahat gerçekten akla hayale gelmez fırsatlarla dolu. İleride mutlu bir yuva kurma hayali kurduğunuz hayat arkadaşınız ile şehir içi ulaşım esnasında tanışmanız hiç de ihtimal dışı bir durum değil. Bu noktada ilgisiz ilgililere teşekkür filan etmek gerektiğini düşünür gibi oluyorum.

        Yav ben bu yazıdan bi şey anlamadım diyorsunuz ama ben de bu şehir içi yolcu sevk ve nakliyatından pek bir şey anlamadım. Böylece ödeşmiş oluyoruz değil mi?

        Ayakta yolcu alınmasın deniyor ama zaten ulaşıma uygun olmayan şehir içi otobüslerimiz tıklım tıklım. İki kişi binince otobüs dolmuş oluyor. Şoför de haklı belki. Ekmek parası kazanacak. Maliyeti kurtarmak için balık istifi dolduruyor müşteriyi. Yolcu da haklı sabahın köründe işe yetişecek. Bu durumda Edirne belediyesinin ayıp olmasın kabilinden corona yardımı dağıtmak yerine toplu ulaşımı sübvanse ederek şehir içi yolcu taşımayı rahatlatmak adına sefer sayılarını yeterli düzeye çıkarması gerekmektedir. Bunun başka yolu yok. Bekliyoruz.

        İlaveten Trabzon zabıta ekiplerinin Pazar yerlerini, Konya emniyetinin de toplu ulaşım araçlarındaki kural ihlallerini takip etmesi doğru ve yerinde bir uygulama olacaktır. Ancak bu şekilde Aksaray’ın corona yayılım haritasında çok yüksek riskli iller arasından kurtulması mümkün olabilir diye düşünüyorum.

        Sahi sizin bir öneriniz var mı Aksaray’ın yüksek riskli iller sıralamasından kurtulabilmesi için. Yoksa böyle daha mı romantik? Sürekli gerilim… Survivor gibi…

       

         

YAZARLAR