Servet KARATAY


RAMAZANDA HAYATA HAZIRLANACAKMIYIZ?

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


    Ramazana hazır bir kıvamda mıyız? Değiliz. Ramazanda hazırlanabilir miyiz? Belki! Sevgili Nebimiz, Rasulümüz,(SAV)ilk vahiy kendisine geldiğinde hazır mıydı? Ona oku dendiğinde ne okuyacağını biliyor muydu? O anın şaşkınlığı ve tereddüdü içinde hangi ayda olduğunu, o ayın daha sonra hangi ibadete tahsis edileceğini biliyor muydu? Elbette değildi.

   Sen ey Müslüman hayatın keşmekeşi içinde savrulup giderken, önüne sürülen çağdaş yaşam sürecinin öğütülen bir bireyiyken, mutfak hazırlıklarını yapınca kendini Ramazana hazır mı sanıyorsun?   Değilsin, değiliz. Öyleyse bu Ramazanı oruçla kıvamımızı artırmaya, Kuranla fıtratımıza(öz bilgilere) dönmeye, Resulün örnekliğinde bir hayat tarzının kurs dönemi yapmaya ve tamamlamaya var mısın?

   O zaman bak ilahi reçete ne diyor? "Hak il batılı ayıran, hidayet yolunu açıklayan KUR AN insanları kurtuluşa erdirmek için RAMAZAN ayında indirilmeye başlandı.

    Kim bu aya erişirse ORUÇ tutsun"Bakara 185. Bir zaman dilimi Ramazan, bir kitap Kur an ve bir ibadet Oruç üçü bir yerde buluşturuluyor. Âlemlerin Rabbi tarafından. Kim için? Senin için İnsan için. Haydi buluşmaya. Bizi en iyi tanıyan ve bilen Allah nasıl olgunlaşacağımızıda en iyi bilmektedir.

   Ey iman iddasında bulunan müslüman seni Ramazana Allah eriştirdi. Bu iraden dışında gerçekleşti. Ama bu ayda gereği gibi oruç tutmak senin elinde ve dirayetinde. Yeme içme dışındaki tüm kötülüklerde oruçlu ol. Hatırına mübarek sayılan bu ayda sana hidayet rehberi olarak gönderilen Kur anı anlayarak lütfen oku diyorum.

   Bak Rabbin en iyi anlayacağın vakitleri bile belirterek okumanı emrediyor. "(gece sahur vaktine ) Kalk da Kur anı yavaş yavaş düşünerek oku" Müzzemmil 4 Her gece sahura kalkınca yemeden önce yâda sonra her gün bir sayfa mealini düşüne düşüne bana ne diyor diye oku.

  Bunu kendine düstur edin sonraki aylarda da devam et ve tamamla kitabın tamamı senin için. Kulluk ömür boyu bunu bil. Huzuruna vardığımızda şu kadar kitap vb okudun, kafa yordun, Benim kitabımı bir kez okuma ve anlama çabasında bulunmadın azarını işitme lutfen.

   Ramazan oruç ve Kur anla arınma ve kemale erişme ayımız olsun ve ömrümüzü kuşatsın.

 

YAZARLAR