Serdar Adem İşler


Otogar Yolu Kurban Bekler / Diyalektik Bakış

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Üzerinde iki okul olan ve yüzlerce öğrencinin zorunlu olarak kullandığı Otogar Yolu ne yazık ki son zamanlarda kendini bilmez sürücülerin yarış pistine dönmüş durumda. Araçlar kural kaide tanımadan ralli yapmakta. Önümüz kış, bu böyle giderse Otogar Yolu’nda çok ciddi kazalar olur. Otogar Yolu’ndaki trafik keşmekeşine tek bir insanımızı, öğrencimizi feda etmek istemiyoruz. Zahmet buyurup okula giriş çıkış saatlerinde kendi gözlerinizle görmek isterseniz mihmandarlık noktasında yardımcı olabilirim. Okul önlerinde yaya geçitleri olmasına karşın hatta bazen bizzat işaretle gösterdiğim halde yaya geçidinde yaya geçerken durma nezaketi gösteren, durmaya tenezzül eden sürücü yok denecek kadar az. 
Üç kuruşluk arabası olan kimi aymazların kral havalarına girdiği, yolların sadece kendisi için yapıldığını sandığı bir coğrafyada olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Parası olanın kendini bir halt sandığı beşeri evrimini tamamlamamış insansıların sıklıkla göründüğü bir arazi parçasında olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Böyle bir coğrafyada ihmale, ihtimale ve hoşgörüye yer olamaz. Dolayısıyla kurallar tavizsiz bir şekilde uygulanmalıdır. Ne yazık ki biraz evvel kısaca özelliklerini vermeye çalıştığım kural tanımaz sürücüler okulların giriş çıkış saatlerinde okul önlerindeki yaya geçitlerinde hız kesmek bir yana antilop peşinde koşan kaplan şevkiyle öğrencilerin üzerine üzerine araç sürmekte beis görmemektedirler. Bu durum defalarca tarafımdan tespit edilmiştir. Dileyen bölgeyi gören mobese kameraların kayıtlarına müracaat edebilir. Kamera yoksa takılması gerekir. 
    Öğrencilerimizi sevmek, onları kollamak demek sadece onlara kıyafet serbestisi tanımak ve cep telefonu kullanımında esneklik göstermekle olmaz. Şimdi önümüzde çok daha önemli bir mesele var. Otogar yolu tali bir yol olmasına karşın hız pisti olarak kullanılmaktadır. Bu durum öğrencilerimizin hayatını her sabah ve akşam tehlikeye atmaktadır. Dolayısıyla göz ardı edilemez. Derhal ve kalıcı tedbir almak gerekmektedir. Dikkate alan olur mu bilmem ama alınsa iyi olur. Sonuçta yüzlerce öğrencinin her gün kullanmak zorunda olduğu bir yoldan bahsediyorum.
    En kısa zamanda Otogar Yolu üzerindeki iki okulun önlerine hız kesiciler yerleştirilmeli. Ayrıca trafik polisi görevlendirilse fena olmaz. Yolun hız sınırının ne olduğunu doğrusu ben bilmiyorum. Sürücülerin de bildiğini de sanmıyorum. İhtimal herhangi bir uyarıcı levha ile belirtilmemiş olmalı. O halde en kısa zamanda Otogar Yolu’nun hız limitleri belirlenerek sürücülerin görebileceği şekilde tabelalar yerleştirilmeli. Trafik polisleri de kural tanımaz sürücülere cezai işlem uygulamaya başladı mı hem devletin kasası dolar hem de trafiğe biraz olsun düzen gelir.
    Aynı uygulama Aşık Molla Caddesi için de geçerli. Oraya da hız kesiciler konmalı ki kendini bilmez parası bol aklı az kimi sürücüler trafik terörü yaratmasın. Bu konuda kaybedecek tek saniye vaktimiz yoktur. Trafik konusunda ilimizin çok ama çok eksikleri var. Ve biz bu eksiklerin yerel imkanlarla halledilmesini ister ve bekleriz. 
    Haydi bakalım o zaman. Yetkililerden konuyla ilgilenmelerini ve vatandaş adına sıraladığım taleplerimizi değerlendirmelerini bekliyorum. Allah kolaylık versin.

YAZARLAR