Şahin KAPLAN


NİHAYET KAPATMA DAVASI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Olmadı; oradan denendi buradan denendi,öyle söylendi böyle söylendi olmadı.Son aylara kadar Sn Cumhurbaşkanından başlayarak AK Parti yetkililerinin silsile halinde parti kapatmaya karşı ortaya koydukları alternatif çözümler bir sonuca varmadı ve HDP ye kapatma davası açıldı.Zira dava açıldı mı artık top sizden çıkmış demektir.Yeni oyuncu topu saha içerisinde istediği gibi kullanır.Tabi teknik direktör olarak bütün oyunculara taktiği iyi ezberletmişseniz sorun olmadan sistem yürür ancak,garanti para ile anlaşma yapmış yıldız futbolcuların her zaman hocayı dinlemediğini görürüz.Bazen oyun disiplininden koptukları görülür.(Futbol nereden girdi araya ben de anlamadım.)

Ne tesadüftür ki  2008  Mart Ayı, AK Parti için de bir kapatma davasını kendi sayfasında bulmuştu.Yuvarlak hesap 5 ayda dava sonuçlanmıştı.O dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yaptığı açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi'nin temelli kapatılması isteminin kabul edilmediğini; ancak laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne verilecek hazine yardımında yarı yarıya kesintiye gidileceğini açıklamıştı.Normal olarak artı eksi iki ay ile bu davanın da sonuçlanmasını bekleriz.Yani Eylül Ayında karar çıkar gibi.Hadi diyelim süreç, uzadı yıl 2022 olmadan karar çıkar diye düşünüyorum.

Sıklıkla  Siyasi Partilerin tüzel kişiliklerine karşı yasaklamayı uygun bulmadığını ifade eden AK Parti, fikrini değiştirmiş midir ? Benim şahsi kanaatim fikrinin değişmediği yönündedir.Dava niye açıldı o zaman ? Davayı AK Parti açmadı.Adalet kendi çerçevesinde duruma müdahale etti görevini yapıyor demek durumundayız.Peki bunca yıldır bu parti aynı çizgide devam ediyordu da suç işlediği yeni mi anlaşıldı ? Evet adalet bunların artık kapatılmayı gerektiren çizgide olduğunu düşünmeye başladı demek durumundayız.Andımızın kaldırılmasının hemen ardından Sn.Devlet Bahçeli’nin “pimi çekilmiş bomba” açıklaması ile konunun hiç bir alakası da yok demek durumundayız zira elimizde bir bilgi belge yok.HDPli GERGERLİOĞLU’nun  milletvekilliğinin düşürülmesinin de aynı zamana denk gelmesine, tesadüf olarak gerçekleşti demek durumundayız.

Peki HDP kapatılır mı ? Bunu kimse bilemez.Bir makam kapatma davası açar,diğer makam davayı kabul eder ve  ardından savunma istenip durma göre karar verilir.Belki bu arada ek süreler talep edilecek ama nihayetinde bir karar çıkacak.

 a)Kapatılır         

b)Kapatılmaz ama maddi yardım kesilir

c)Kapatılmaz ama maddi yardım kısmen kesilir

d)Kapatılmaz suçsuz bulunur.

Size dört şıkkı olan bir test sorusu sorulsa ve cevabı da bilmeseniz hangi şıkkı atardınız  bir düşünün.Artık yargı süreci başlamıştır.Bu konuda fazla konuşmak sadece adaleti yıpratır.Bekleyip hep beraber göreceğiz.

                Bana göre gecikmiş olan bu dava kararlılık iradesi olarak algılanmalıdır.Özellikle terörü kendine payanda yaparak siyaset yapmak isteyenler tarafından.Kardeşim terörle kol kola siyaset yapamazsınız.Biz millet olarak sizi çürük zihniyetinizle besleyip,maaş vermek durumunda asla değiliz. Bilmem ne kadar oyunuz varmış beni hiç ilgilendirmez.Ortada kanunların işlediği bir devlet varsa ve kanunu çiğniyorsanız, milletin oyunun tümünü de alsanız benim için bir anlamı yoktur.Haa bir parti ortaya çıkar, yüreği yetiyosa sizin söz ve eylemlerinizi suç olmaktan çıkaran yasa değişikliğini yapar o zaman haklı olursunuz.O parti de hesabını sandıkta verir.Aynı parti tekrar kuruluyor mantığıyla kanun çiğnetilemez.Zamanında bir kere  Anayasayı ihlalden birşey olmaz diyenlerin arkasından yasaların artık nasıl kolayca zorlandığının canlı şahidiyiz.

                Ya bunların teröriste olan yakın mesafesine rağmen yıllardır oy vermeye devam eden seçmene ne demeli ? Diyecek tek kelime yok. Vatandaş hukuk sisteminde seçime giren her partiye oy vermekte özgürdür.Adalet sisteminin de vazifesi, hukukun dışına çıkan parti hakkında gerektiği gibi görevini yapmaktır.Bu dik duruş tartışmasız tüm siyasiler tarafından sergilenmelidir.Oy alacağım diye yapılan bütün hesaplar zahiren kârlı gibi dursa da sonunda zarar yazar hem de sadece milletin hanesine.

Bitirirken derim ki “bir siyasi parti ya adam gibi siyaset yapacak ya da kapatılacak.”Bir devletin yaşama ve yaşatma iradesi  terör sevicisi bir güruhun üç harfli kısaltmalarından daima bir fazladır.

YAZARLAR