Ali GENÇ


MEVLAMIZIN ELÇİLERİNE LUTUFLARI VE İMAM HÜSEYİN’İN KATLEDİLME GÜNÜ”10 MUHARREM”

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Bugün Mevla’mızın yarattığı ilk ruh ve Nebilik verdiği son elçisi  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)’in müjdesiyle Ulu Yaratıcımızın ayı olduğunu belirttiği ve 10 kutlu elçisine lütuflar bahşettiği İslam aleminin takvimi olan Hicri yılın ilk ayı olan Muharremin 10. günü olan Aşüre  olmasının yanında efendimizin ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin(R.A)nın ve yanındaki mücahitlerin gözlerini dünya hırsı bürüyen katil Yezit ve onun gibi katiller sürüsü olan evanesi tarafından katledilmesinin acı yıl dönümü!!! 

 Önce Mevla’mız tarafından bu kutlu gün yüzü suyu hürmetine Peygamberlerine bahşettiği lütuflarını gelin birlikte öğrenelim; 

1- Hz. Adem(a.s.) efendimizin tövbesi Mevla’mız tarafından Aşure günü kabul olunmuştur.  

2-Hz. İdris(a.s) Rabbimiz tarafından bu gün göğe çıkartılarak ödüllendirilmiştir. 

3- Nuh tufanından sonra Cenab-ı Allah(c.c.) ın izniyle Hz. Nuh(a.s.) ile ashabının içinde bulunduğu gemi bu gün Cudi dağına oturmuş ve bunun üzerine insanlığın ikinci atası Hz. Nuh(a.s.) bugün için şükür orucu tutmuştur. 

 4-Hz. İbrahim(a.s.) Aşure gününde doğmuş, kendisine bu günde “Halilullah” sıfatı verilmiş ve bu günde Nemrut’un ateşinden kurtulmuştur/kurtarılmıştır.  

5- Hz. Yakub (a.s.)nin Oğlu Hz. Yusuf(A.S.) Peygamberin kaybolmasından sonra kapanan ve oğluna kavuşunca gözlerine Hakk taale hazretleri tarafından açılması bugün bahşedilmiştir. 

6- Hz. Yusuf(a.s.) Aşüre günü kendisini çekemedikleri için kardeşleri tarafından atıldığı kuyudan çıkartılmış, yine bu günde zindandan kurtulmuştur.  

 7-Sabrın abidesi Hz. Eyüp(a.s.) ye Hakkın rızası için gösterdiği sabrın karşılığı olarak tutulduğu hastalıktan bu günde sıhhat verilmesiyle kurtulmuştur.  

8- Hz. Yunus(a.s.) balığın karnından bu gün çıkartılmıştır.  

9- Hz. Süleyman(a.s.)ye Ezel ve ebet olan Mabudumuz tarafından saltanat bu günde verilmiştir.  

10- Hz. İsa(a.s.) bu günde doğmuş ve yine bu günde Yaratanımız tarafından göklere çıkarılmıştır.(Taberânî, el-Mu‘cemü’l-Kebîr, 5538; el-Heysemî, Mecmau’z-Zevâid, 5132) 

KATİL YEZİT VE KATİLLER SÜRÜSÜ DÜNYA MEVKİ VE PARASI İÇİN PEYGAMBERİMİZİN TORUNU İMAM HÜSEYİN VE  YANINDA BULUNAN 72 MÜCAHİTİ KERBELADA 1341 YIL ÖNCE BUGÜN KADLETTİLER!!! 

  Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v)in amcasının oğlu olan ilk çocuk Müslüman ve Halifenin 4.cüsü olan Hz. Ali(R.A.) ile kızı Hz. Fatıma(r.a)nın evlatları ciğer paresi İmam Hüseyin(r.a.) yanındaki 72 kişi ile gözlerini dünya mevkii  hırsı bürüyen Yezit ve kendisi gibi katiller sürüsü olan 4500 civarındaki adamı tarafını dan günümüz  Irak’ında bulunan Kerbela mevkiinde  1341 yıl önce alçakça katledildiler. 

AŞURE GÜNÜ ÖNCESİ VE GÜN İLE AŞURE GÜNÜ İLE SONRAKİ GÜN TUTULACAK ORUÇ MEVLAMIZIN İZNİYLE BİR ÖNCEKİ YILIN GÜNAHLARINA KEFARET OLACAK KIYMETLİ BİR İBADETTTİR!!! 

   Bu konuda İslam kaynaklarında bulunan bilgilere göre Ramazan ayından sonraki sevabı en çok olan ibadetin Muharrem ayında tutulan oruç olduğu.!!! 

   Bu nedenle Peygamber efendimiz H.z Muhammed(S.A.V.)in Ramazandan sonra en çok oruç tuttuğu ayın bizzat kendisi tarafından Allah(c.c.) ın ayı olduğunu belirttiği bu ayda olduğunu. 

   Yine efendimiz tarafında bu günde Yahudilerinde oruç tutmaları nedeniyle biz ümmetine onlara benzemememiz için Muharremin 9’u ile onu veya 10’u ile 11’inde oruç tutmalarını tavsiye etmiştir. 

   Bu konuda birçok kaynakta bulunan bilgilere göre 10 Muharrem günü en az 10 kişiye Selam verilmesinin de faziletli olduğu belirtilmiştir. 

    Tüm din kardeşlerimizin bu günde Mevla’mız tarafından 10 Peygamberine bahşedilen mükafattan da anlaşılacağı gibi bu güne verilen önemi görerek gerekli saygıyı tutacakları oruçlar, yapacakları dualar, hayır ve hasenatlar la göstermeleri. 

   Yezidi lain ile kendisi gibi katiller sürüsünün sebep oldukları katliama ise İslami çerçevede olmak ve Müslümanlar arasında kine ve ayrımcılığa sebep olmamak kaydıyla tepki göstermeleri, şehitlerimizin ruhlarına ise duacı olmaları dileğiyle tüm İslam aleminin başındaki maddi ile manevi sıkıntıların tamamından kurtulmamızı Mevla’mızın bahşetmesi dileğiyle din kardeşlerimizin 10 Muharrem gününü tebrik ediyorum. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

(*)Allah(c.c.) tarafından 10 Elçisine Muharrem ayının 10. Günü bahşettiği lütfuyla ilgili bilgileri”    http://semerkanddergisi.com/asure-gununun-fazileti/

YAZARLAR