Ali GENÇ


MERAKLILARINA UĞUR BÖCEKLERİNİN SUNULMASIDA VALİ AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Her fıkrası alınacak bin bir mana yüklü olan Nas reddini Evliya yani namı değer Nasrettin Hoca’ya dünyanın merkezinin neresi olduğu sorulduğunda merhum tereddüt etmeden ayağını bastığı yeri göstererek “Burasıdır!” demiş. 

  Bunun üzerine kendisine bu soruyu soranlar ”İspatlayabilir misin?” diye sorunca Hoca merhum soyu sorana verdiği cevapta” Siz aksini ispatlayabilir misiniz?!!!” diye cevabı yapıştırmış.!!! 

HOCA GİBİ” SİZ ISPATLAMAYABİLİRMİSİNİZ?”DEMEYE BİLE GEREK GÖRMEDEN AKSARAY’LA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİMİN TAMAMINI EN SOMUT KANITLARIYLA  TEKER,TEKER İSPATLARIM!!!  

   Ağzımın içini doldursam ve dolu, dolu sözleri bir, bir ağzımdan çıkartarak Aksaray’ın yeryüzünün merkezi olduğunu!!! 

    Yeryüzünde ne kadar bitki, hayvan çeşidi varise kısmen değişikliğe uğrasalar da bunların tamamına yakının ilimiz sınırları içinde bulunduğunu.!!! 

   Dünyanın kesintisiz meskun en eski,5 bilemeden iki elin parmaklarını geçmeyen şehrinden biri olduğunu, yeryüzünde maddi ve manevi bilimlerin gelişmesini sağlayan nice, nice ilklerin ve teklerin Aksaray’dan çıktığını söylesem söylediklerimin hiç biri yalan  ve yanlış olmayacağı gibi söylediklerimin fazlalığı olmaz olsa olsa eksiği olur.!!! 

OSMANLI’D HALİÇTEKİNİN MİSLİ MESAFEDE KARADAN GEMİLERİ YÜRÜTEN VE BUNUNLA BELGIRATIN FETHİNİ SAĞLAYAN, HAVAN TOPUNU VE KUM TORBASINI BULAN AKSARAYLIDIR 

   Havan topundan tutunda, kum torbalarıyla savunmaya, Osmanlı da 2. defa karadan gemi yürütülmesinin, Çaldıran, Rodos ve Belgrat zaferlerinin Aksaraylılar tarafından kazanıldığını ve daha nice nice kıymet biçilmelerimizi bir çırpıda anlattığım veya anlatacaklarımı tereddütsüz olarak hemencecik te ispatlarım.(*) 

   Şu kısa iki paragrafta anlattıklarım bile Aksaray’ın yeryüzünün en bilinenin en kıymetlisi olmasını sağlayabilir.!!! 

EKMEĞİMİZİ YİYİP, SUYUNU İÇEN VE HAVASINI SOLUYAN ATANMIŞLARLA SEÇİLMİŞLERLERİYLE MESLEK ODALARIYLA STK’LARI VE MEDYANIN İSTİSNA DIŞINDAKİLERİ BUNLARI HAK ETMİYOR! 

    Tamamı somut bilgilere dayalı bir üst başlık altında yazılanlar Aksaray’ı yeryüzünün en kıymetlisi olmasını sağlayabilir. 

   Sağlar sağlamasında ah buranın ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını soluyanlar gereğini yapabilseler. 

  Yapamadıklarından ömrümüz olursa birkaç seneye yarım yüzyılı aşacak mücadelelerimizde dile getirdiklerimizin gereğini yapmayanları Mevla’mıza havale ederek bu günkü konuma geçiyorum. 

   10.05.2019 Cuma günü 13.02.2014 günkü yazımı ilgi tutarak 2. Daimi köşem olan(-) Parantez İçi’ inde ”UĞUR BÖCEKLERİNİN MERAKLILARINA SUNULMASIDA VALİ MANTIYA NASİP OLSUN!!! “ başlığı altında bu meraklılarının mutlaka görmek isteyebilecekleri böceklerin ilimiz sınırları içinde bizzat tarafımdan aynı anda binlercesini buralara birlikte çıktıklarımla  gördüğümüz bu böceklerle ilgili olarak; 

   13.02.2014 Perşembe günü “UĞUR BÖCEKLERİ NİN MERKEZİ BÜYÜK EKECİK VE GAZİ TEPENİN ZİRVESİ!!”başlığı altında; 

Geçtiğimiz yıllarda yaygın medyada yapılan bir haber çok hoşuma gitmişti.! 

 Bu haberin başlığı ”MUMYALAR İÇİN MISIR’A DEĞİL AKSARAY’A GİDİN!!!” diye belirtiliyordu. 

   Çünkü bu haberde Aksaray’ın sahip olduğu Mumyalardan bahsedilerek Mumyaları görmek için  Taaa Mısıra kadar gitmeye gerek olmadığı mumyaları görmenin  daha az zaman ve para harcanarak Aksaray’da görülebileceği ”Mumyalar için Mısır’a değil Aksaray’a gidin” deniliyordu. 

     Eğer ki Aksaray sahipsiz olmasa gerçekten sadece ve sadece Turizm geliri bile bizi ihya etmeye yeterde artar bile.!!! 

    Çünkü Aksaray’da akla gelebilecek Turizm kollarının tamamı için materyalin her türlüsünün envaı çeşidinin fazlası var.!!! 

    Din Turizmi desen 3 Semavi dinin dünyadaki nadir merkezlerinden birisiyiz. 

    Yürüyüş turizmi yani trekking(Dağ/doğa yürüyüşü) in yapılacağı yerlerin en alası Aksaray’da, hem de her yerinde. 

   Tabiat Turizmi desen akla bu konuda gelen ne varsa ona sahibiz. 

   Floranın en iyisine, yabani hayatın akla gelen her şeyine sahibiz. 

   Yani isteyen Turist yeryüzündeki tarihi ve turistik yerleri gezer, isteyen inanç turizminde aradığı yerleri ziyaret eder, isteyen mumyaları inceler, Dünyanın ilk beyin ameliyatının  kafatasını görür, fotoğraflar veya videosunu çekerek inceler, isteyen Obsidyenleri inceler. 

     İsteyen Yanyurt köyündeki büyük ve küçük Kartal Kayalarını,500 yıldır bal veren Ballı Kayayı. 

     İsteyen Yanyurt köyündeki onlarca Dinazor ve devasa boyuttaki insan ayak izleriyle Salmanlı köyündeki Battal Gazi ile Atının ve  Taptuk ile Koyak köyleri arasında bulunan Taptuk Emre’nin ayak izlerini görüp inceler. 

    Bugünkü konumuz tamamlanmamasına rağmen yerimiz dolduğundan konumuza nasip olur ise Çarşamba günü kaldığı yerden devam edeceğim. 

   Bugün yazdıklarımın ve nasip olursa Çarşamba günü yazacağım bu günkü yazımın devamının Aksaray’ın mutlu istikbali için ilimiz Valisi Hamza Aydoğdu tarafından gereğinin yapılması maksadına ulaşılmasındaki katkısı için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı Çarşamba’ya. 

 

(*)Gemileri Tuna Nehrinde Haliç ‘in misli misline mesafede karada yürüten, Kum torbalarıyla Savunma ve saldırıyı yeryüzünde ilk defa icat edip kullanan ve Havan topunu buluna kişi Osmanlının Yükselme döneminin 2 Padişahı Yavuz Sultan Selim ve Oğlu Kanuni Sultan Süleyman’ın Veziriazamlığını yapan Aksaraylı Piri Mehmet Paşadır. 

 

 

YAZARLAR