Ali GENÇ


KOMŞULARA ARTIMIZ YERYÜZÜNDEKİ İLKLERİMİZDEN FAYDALANMAYIDA AYDOĞDU SAĞLATSIN!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


 Bu konuda 23.07.2019 Salı günü daimi 1. daimi köşem olan Bana Göre’ de  bu yayın tarihinden 3 yıl önce  05.05.2016 Perşembe günkü yayınladığım yazımı da ilgi tutarak “VALİ MANTI KOMŞULARA ARTIMIZ OLAN YERYÜZÜNDEKİ İLKLERİMİZİDE DEĞERLENDİRSİN!” başlığı altında; 

   “05.05.2016 Perşembe günü ”YERYÜZÜNÜN İLKLERİYLE CAZİBE MERKEZİ OLURUZ!” başlığı altında; 

 “Birçok haber ve köşe yazımda da ısrarla belirttiğim gibi Aksaray’ın ismini bilmeyen ve tanımayan tüm insanlar öncelikle  nankördür!!! 

İNSAN EKMEĞİNİ YEDİĞİ YERİ BİLMEZMİ? BİLMEDİĞİ İÇİNDE CAHİL, AYNI ZAMANDADA NANKÖRDÜR! 

 Yani insan yediği nimet olan ekmeğe karşı vefasız değilse yediği ekmeğin membaını bilmiyor ise hem cahil, hem vefasız hem de bu nanı(ekmeği) görmeyen yani yediği nimete kör bakan manasına gelen bir nankör değil midir? !!! 

    Hangi aklı başındaki kişi bunu nankör olmadığını söyleyebilir ki?!!! 

   Öyle ise arkeolojik kazılardan elde edilen bilgilere göre Ekmeğin hammaddesi olan Buğday’ın dünyada ilk defa Kızılkaya köyümüz sınırları içinde bulunan günümüzde bu köyün mahallesi olan  Aşıklı mahallesi sınırları içindeki  bu mahalleden ismini alan ”Aşıklı höyük ün” bulunduğu Aksaray’da ekilmiş ve hasadının yapıldığı somut şekilde hem kendi bilim insanlarımız hem de Fransız bilim insanlarının ilmi  araştırmaları sonucundaki verilerle kanıtlanmıştır. 

 DÜNYANIN TAMAMINDA YAŞAYAN İNSANLAR İSTİSNASIZ OLARAK AKSARAY’IN EKMEĞİNİ YİYORLAR!!! 

   Buğday yeryüzüne Aksaray’dan yayıldığı için şu anda Dünyada yaşayan herkes  şeksiz ve şüphesiz olarak Aksaray’ın ekmeğini yiyor!!! 

   Kişinin ekmeğini yediği yeri bilmemesi nankörlük değil de nedir?!!! 

   Aksaray’ın yeryüzündeki ilklerinden biriside Dünyanın bilinen ilk beyin ameliyatının yapılmasıdır. 

   Hem de bundan 11000 yıl önce ilimizin Nenezi dağı ile Ekecik sıra dağlarının yükseklik yönünden Büyük ve Küçük Ekecik(Tavşan) dağından sonraki bu sıra dağların  3. Sü olan Gazi tepenin Yelecek yamaçlarında bulunan Obsidyenlerle hem bölgede yer yüzünün ilk hububat ekimi ile birlikte dünyanın aynı zamanda da ilk beyin ameliyatı yapılmış. 

   Hem de  bu ameliyatı 11000 yıl önce yapan o zamanki sağlıkçı öyle güzel bir teknikle ameliyat yapmış ki hasta operasyondan sonrada yaşamış. 

AKSARAY DÜNYADA İLK HUBUBAT EKİMİ VE BEYİN AMELİYATI YAPILAN YER OLMASININ YANINDA  AYNI ZAMANDADA ANADOLUDA İLK BAKIR İŞLEMECİLİĞİNİNDE YAPILDIĞI YERDİR!!!  

 Aksaray dünyada hububat ekiminin yapıldığı yer olmasının ve hububatın ekimi için  kullanılan obsidyenlerle aynı zamanda ilk beyin ameliyatının yapılmasının yanında ayrıca da  Anadolu da Bakırcılığın ilk defa yapıldığı yer. 

    Yine bu yer yüzünde gerçekleş iki ilkin yanında yer yüzünde hububat ekiminin de ilk defa yapılmasıyla ilgili bilgiler öylesine afaki olarak  yani laf olsun diye ortaya atılan bir sözlerde değildir. 

    Tamamı beşeri ilimlerle burada kazı yapan Türk ve Fransız Arkeologlar ve bu konudaki diğer araştırmacılar tarafından da ilmen kanıtlanarak bu konuda yayın yapan ilmi dergilerde yayınlananlardır.!!!... 

ACEM HÖYÜK KAZILARINDA ELDE EDİLEN BİLGİLERLE İLKLER VE TEKLERİMİZE YENİLERİ EKLENİYOR 

   Yeryüzünün nice ilkleri ve teklerin gerçekleştirildiği belirlenen Aşıklı Höyük dışında Yeşilova beldemizdeki Acem Höyük kazılarından elde edilen bilgilere göre de yeryüzünde demirin ilk defa çivi olarak bu topraklarda kullanıldığının ortaya konmasının yanında ortaya  yer yüzünün bilerek eğri yapılan ilk yapısı gibi ilklerimizin de Vali Ali Mantı döneminde değerlendirilerek bu artılarımızın iç ve dış turizmimizin ihya edilmesinde en iyi şekilde kullanılmasının sağlanması ” diye dile getirdiğim başkalarında olsa her biriyle illerini ihya edecek bu bilgilerin gereği anlaşılmaz şekilde Vali Ali Mantı tarafından yapılmadı!!! 

MANTIY’LA ÖNCEKİLERE NASİP OLMAYANIN İLİMİZİN YER YÜZÜNDE İLK HUBUBAT EKİMİ, BEYİN AMELİYATI,DEMİRİN KULLANILDIĞI  VE HAYVANLARIN EVCİLLEŞTİRİLDİĞİ İLK YERLE ANADOLUDA BAKIRIN İLK DEFA İŞLENMESİNİ DEĞERLENDİRTMEK 7/24 ÇALIŞAN VALİ AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!!! 

   Yazının girişinden itibaren bilim adamlarının tespitleriyle ortaya konan ve hakkıyla iyi bir planlamayla değerlendirilmesi halinde ilimizi ihya edecek bu çalışmalar maalesef akla ziyan bir şekilde bu yazımda muhataplarını belirttiğim Valiler tarafından gerekenler anlaşılmaz şekilde yapılmadı. 

   Hiçbir atanmış ve seçilmiş ile Meslek Odası yetkilisi ve mensuplarına yakışmayan bu akla ziyan umursamazlığın göreve başladığı geçen senenin Haziran ayından itibaren 7/24 esasına göre yanındaki il birim amirlerini de mutlak şekilde motive ederek sürdüren bu motivasyonla başlattığı çalışmalarının meyvelerinin pey der pey alınmasıyla ihya olacağımız çalışmaların yanında bu günkü yazımızın konusunun gereğinin de yapılmasının  çalışmalarında zaman mefhumu dinlemeden yapan Vali Aydoğdu’ya ve arkadaşlarına nasip olması.  

   Gerçekleştireceklerinin karşılığı olan tüm maddi ve manevi getirilerinden de kendisinin ve bunların gerçekleştirilmesine vesile olacak mesai arkadaşlarının hanesine Ezel ve Ebet olan Mabudumuz tarafından yazılmasının yanında bu çalışmalarla günümüze de damga varması dileğiyle. 

HEMŞERİMİZ SAİT ÇELEBİ SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ AKSARAY’IN ELÇİSİ!!! 

    Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü emrinde memurlukla başladığı görevinde Şube müdürlüğü ile başarılı uzun hastane müdürlüğünün, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Mali İşler başkanlığının yanında uzun zamanlar sağlıkçıların yetiştiği okullarda geleceğin sağlıkçılarına eğitimler veren bir hoca olarak ta görevini sürdürürken hemşerilerimizin  gönlünde taht kuran Çelebi  5 yıllık başarılı Şehir Hastaneleri Koordinasyon daire başkanlığının ardından Sağlık bakanlığının üst kademesinde  görevlendirildi. 

  İnancı ve inancından taviz vermeden sürdürdüğü görevlerinde “Halka Hizmetin Hakka hizmet olduğu” düsturuyla görevlerini ifa eden hemşerimiz Sait Çelebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hayalim” dediği  ülkemiz sağlığının yüz akı olan Şehir Hastanelerinin 5 yıl boyunca ifa ettiği Koordinasyon  Daire başkanlığı esnasın bu kurumların 13’ünün açılması ve işletilmesindeki başarılarıyla sağ duyu sahibi olan herkesin taktirini topladı.!!! 

   Özellikle Pandemi sürecinde başarılarıyla ülkemizin yüz akı olan Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire başkanlığındaki başarıları nedeniyle ödüllendirilerek Bakanlığının Özel Kalem birimine Daire başkanı olarak atandı. 

   Aksaray’daki Memurluktan başlayarak Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire başkanlığına kadar devam eden uzun çalışma hayatında bir taraftan görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan Sait bey aynı zamanda da var gücüyle hemşerilerimize her konuda var gücüyle yardımcı olmayı da sürdürdü. 

   Aksaray’daki görevlerindeki başarılarını ve samimiyetini başkentteki görevleri esnasındaki çalışmalarıyla da elde ettiği başarılarıyla kurumun sevilen bürokratı olurken ilimizdeki görevi esnasındaki gibi Aksaray lı hemşerilerimizin eli ayağı olmasının yanında görevlerinde ilimizi en iyi şekilde temsil eden ve bu hizmetleriyle göğsümüzü kabartan gönül elçimiz oldu. 

    Sait Başkanımı yeni görevinde şahsım ve hemşerilerim adına canı gönlüden tebrik eder Hakkın rızası çerçevesinde başarılarının devamını diliyorum. 

   Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

YAZARLAR