Ali GENÇ


KIYMETİNİ BİLEMEDİKLERİ GURBETÇİLER KORONADAN GELMEYİNCE ESNAFLAR SİNEK AVLADILAR!!!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


1977’den 13 yıl öncesine kadar bu konuda aralıklarla yazmanın yanında 13 yıldır da her yıl aralıksız olarak günlerce kendilerinin özelde ilimiz ve genelde ise ülkemiz için  maddi ve manevi olarak ne kadar değer biçilmez kıymette olduklarını anlatan yazılar yayınlıyorum.!!! 

  Bu yazılarda bir taraftan başta ilimizin Mülki Amiri olan Vali ve ilçelerdeki Mülki amirler Kaymakamlar ile merkez ve ilçe ile Belde Belediye başkanlarına Meslek Odalarının yetkililerine kıymet biçilmez değerimiz olan Gurbetçileri anlatmanın yanında onların bu kıymetinin karşılığının verilmesi için nelerin yapılması gerektiğinde  bir gurbetçi  çocuğu olmanın yanında  birinci derecedeki  yüzlerce, ikinci derecedeki yakınlarının sayısı binlercesini bulan olarak yazıyorum. 

   Bu Mülki ile mahalli idarecilere ve Meslek Odalarına hitap ettiğim yazılarımda bu kıymet biçilmez hazinemizin her zaman ve her artta olabildiğince hoş tutulmalarını. 

    Kamu ile  ilişkili olan tüm işlerinin en az zahmet ve en  az maddi imkanla en kısa zamanda halledilerek kendilerine değer verildiğinin gösterilmesini belirtirim.!!! 

    Çağrı yaptığım her iş kolundaki esnaflara dinimizde yasaklanan fahiş fiyat ve defolu yani ayıplı malın hiçbir vatandaşa satılmamasının gerekçesini ve çerçevede gurbetçiye de satılmamasını ,illa da o mal satılacaksa mutlaka sıkıntı alıcıya belirtilerek buna rağmen alıcı kabul ederse satılmasını isterim. 

   Bu çağrımda özellikle gurbetçilerin kendilerini genel olarak söylenen fiyatın gurbetçi olmayanlara söylenenden fazla olması ve  sözde pazarlıkla bu fiyatın aşağıya  çekilmesinden sonrada aynı malı alan gurbetçi olmayanın  gurbetçilerin yaptığı sıkı   pazarlığa rağmen kendilerini satılanın gurbetçi olmayana ucuz  fiyatla satıldığını öğrenince kahrolduğunu. 

 Kendilerine  esnaflar tarafından fahiş fiyat uygulamasıyla aldatılmış olarak gördüklerini ve bu ruh hali ile de genel olarak adanmışlığın güvensizliğe ,güvensizliğin ise daha az alışverişe sebep olması nedeniyle sıkıntını esasının buna sebep olan esnaflarla birlikte bunda dahli olmayanlar tarafından da çekildiğini.!!! 

   İki tarafı da memnun etmeyen, dinimize göre de, yasalara göre de yasak ve haram olan  uygulamanın esnaflar tarafından tamamen terk edilerek müşteri arasında yerli ve yabancı ile gurbetçi ayırımını yapmamalarını belirtirim. 

  Yine bu yazılarımda ilimiz ve ilçelerimizdeki  Meslek Odaları ve STK’larına da yaptığım çağrıda da kendilerine bağlı olan esnaflar nezdinde girişimde bulunmalarını ve bununla gurbetçinin üstünde oluşan olumsuzluğun bertaraf edilmesini. 

   Bunun yapılmaması halinde oluşacak olumsuzlukların neler olduğunu ve olacakların üstüne, basa ,basa belirtirim. 

 KIYMETİ HAKKIYLA BİLİNMEYEN VE  ÇİFTE FİYATLA KANDIRILDIKLARI ELEŞTİRİLERİNE RAĞMEN SAHİP ÇIKILMADIĞI İÇİN KÜSTÜRDÜĞÜMÜZ GURBETÇİLER GEÇEN SENE KORONA NEDENİYLE GELMEYİNCE ESNAFLAR KELİMENİN TAM ANLAMIYLA SİNEK AVLADILAR!!! 

   2019 yılında izne gelen yüz binlercesinin içinde birkaç kendisini bilmez in tüm gurbetçilerimize mal edilerek bir gazeteci tarafından akla izana gelmeyecek ülkemizin tarihteki ve günümüzdeki düşmanlarından bile daha fazla ülkemize düşman gösterilen ve  asla Türkiye’ye sokulmamaları gerektiği yönündeki haddini aşan sözleri. 

    Ve bu sözleri tespit eden gurbetçi derneklerinin girişimleriyle  söylenenlerin geri alınması ve özür dilenmesi karşısında Esnaflar ve odalarının umursamazlığı nedeniyle çifte fiyat şüphelerinin yanında gurbetçilerin kırılmasına da sebep olundu.!!! 

   Bu kırılmaya birde geçen sene Korona nedeniyle yeterli gurbetçinin gelmemesiyle kelemin tam anlamıyla sinek avlayan esnafların ve esnafların meslek kuruluşlarının belirtilen bu olumsuzlukları tamamen bertaraf ederek yeniden gurbetçilerimizin gönüllerini almaları için gerekenleri zaman geçirmeden en iyi şekilde yaparak velinimetlerini tekrar kazanmaları dileğiyle. 

 TASSARUF TEDRBİRLERİYLE GAZETELERİN ALINMAMASIYLA HÜKÜMET BİNDİĞİ DALI KESER!!! 

   Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleriyle ilgili kararnamesinin israfın önlenmesi yönünden gerçekten de birçok olumlu yönleri var bu ve olumlu olan maddelerin tereddütsüz olarak uygulanması kamuoyunun da isteğidir. 

   Fakat milletin müşterek sesi olmasının yanında icraatında hizmetlerinin aynası olan gazeteler in alımının yasaklanması/ kısıtlanması, yazılı, sözlü, görsel ve internet gazetelerine kamu tarafından bayram ve diğer önemli dini ve milli günlerde verilen tebriklerin engellenmesi kesinlikle doğru bir şey değildir. 

   En kısa zamanda bu yanlıştan dönülmez ise hükümet kendi bindiği dalı keser. 

    Çok zor şartlar içinde mesleğini sürdürmeye çalışan medyanın için alınan kararın zaman geçirilmeden iptal edilmesi dileğiyle.  

     Cumamız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YAZARLAR