Saffet Çalışkan


İŞTEN AYRILAN İŞÇİNİN TEŞVİK NEDENİ İLE ÇIKIŞINI VERMEME DURUMU İLE YEDEK SUBAYLIK HİZMETİNİN EMEKLİ İKRAMİYESİNE KATKISI?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Sevgili okuyucularımız tüm işverenlerimizi de yakından ilgilendiren şöyle bir soruyu cevaplayarak bu haftaki yazımıza başlamak istiyorum. 6111 ve 7103 teşviklerinden yararlanmaktayız. Teşvikten yararlanmak için bazı işçilerin çıkışını vermeyip ücretsiz izinli olarak, 0 gün ve 0 kazanç bildirimi yapılsa Bu durum teşvikten yararlanmada ileride bir
sorun oluşturur mu?
Şöyle cevaplamak istiyorum. Bilindiği gibi,Gerek 6111 sayılı kanun kapsamındaki  teşvikinde, gerekse 17103/27103 teşvikinde istihdamın artırılması hedeflendiğinden teşvikten yararlanılacak sigortalıların mevcutta çalışan sigortalılara ilave olmaları gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda söz konusu teşviklerden yararlanılması da teşvik kapsamına giren sigortalıların ilgili yasa maddelerinde belirtilen ortalama sigortalı sayısına ilave olma şartına bağlanılmıştır.

6111 ve 17103/27103 teşvikinden yararlanılan ayda (cari ayda) teşvik kapsamına giren sigortalıların ortalama sigortalı sayısına ilave olup olmadıklarına bakılırken, kanun numarası seçilerek ya da SGDP’li olarak bildirilen sigortalılardan 0 gün ve 0 kazançlı olarak bildirilenler de mevcutta çalışan sigortalılar gibi hesaba dahil edilmektedir.

Ancak, gerek 4447/geçici 10. maddede, gerekse geçici 19. maddede desteklerden yersiz yararlanıldığının tespiti halinde yararlanılan desteklerin yasal faiziyle birlikte tahsil edileceği, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin Ek-7. maddesinde ise yararlanamayacağı sigorta prim teşvik, destek veya indirimlerinden yararlanmak veya daha fazla yararlanmak amacıyla kasten gerçeğe aykırı bildirimde bulunulduğunun tespiti halinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda
bulunulacağı belirtilmiştir.
Gelişen teknoloji ve yapay zeka vasıtasıyla 06111, 17103/27103 teşvikinden yararlanılan ayda, 0 gün ve 0 kazançlı sigortalı bildiriminde bulunan işyerleri kolayca tespit edilebileceği gibi SGK’nın denetim ve kontrolle görevli memurlarınca bu işyerlerinden 0 gün ve 0 kazançlı bildirilen sigortalıların eksik gün bildirimlerinin doğruluğunun kontrolü de 10 yıllık süre zarfında yapılabilecektir.
Haliyle 0 gün ve 0 kazançlı bildirilen sigortalıların gerek eksik gün belgelerinin incelenmesinden, gerek bu kişilerin ifadelerinden, gerekse bu kişilerin eksik gün bildirimi yapılan aylarda farklı bir işyerinden sigortalı olarak bildirimlerinin yapılıp yapılmadığı gibi kıstaslarla hizmet akdinin devam edip etmediğinin tespitine yönelik verilere ulaşmak her zaman mümkündür. 0 gün ve 0 kazanç olarak da olsa sigortalının gerçekte ayrıldığı işyerinden sigortalı olarak bildirildiğinin tespiti halinde mesele 
sadece ortalamanın altında kalan sigortalıların prim teşviklerinin geri alınmasıyla sınırlı kalmayıp, prim teşviklerinden bir ay/bir yıl yasaklama ve ilgili yıllarda yararlanılan asgari ücret desteklerinin tamamının faiziyle birlikte geri alınması sonucunu da doğuracaktır.
Teşviklerden yaralanabilmek için ücretsiz izinli olarak gösterilmesi doğru bir uygulama olmadığı gibi size ileride ciddi mali kayıplara yol açabilecektir. O nedenle,gerçek dışı yöntemlerle prim teşviklerinden yararlanmak gibi bir hataya düşmeyin. İşten ayrılan  sigortalıların işten ayrılış bildirgelerini verip, mevcut sigortalılarınızın beyannamelerini şartları sağlıyorsa mevcut prim teşviklerinden, sağlamıyorsa beş puan indirimli olarak vermeniz daha doğru olacaktır.


YEDEK SUBAYLIKTA GEÇEN SÜRELER İÇİN EMEKLİ İKRAMİYESİ TALEP ETMEYİ İHMAL ETMEYİN!

Şöyle bir soru daha var.Yedek subaylık sürem için emekli ikramiyesi alabilir miyim? Geneli ilgilendiren bu soruyuda cevaplıyalım.
Askerliğini yedek subay olarak yapan ve 4/c (Emekli Sandığı) kapsamında başkaca hizmet süresi olmaksızın 4/a (SSK) veya 4/b (Bağkur) kapsamında geçen hizmet süreleri birleştirilerek emekli aylığı bağlanan kişilere veya ölümleri halinde ölüm aylığı bağlanan hak sahiplerine, talepleri halinde başkaca bir koşul aranılmaksızın yedek subaylıkta geçen hizmet süresinin tam yılına karşılık emekli ikramiyesi ödenmektedir
Yedek subaylık hizmetinden önce veya sonra 4/c kapsamında başka hizmet süreleri bulunan kişiler ise 4/c kapsamındaki süreler için emekli ikramiyesi almaya hak kazandıkları takdirde yedek subaylıkta geçen her tam yıl için emekli ikramiyesi alabilmektedir.
Yedek subaylıkta geçen her tam yıl için emekli ikramiyesi alabilmek için emekli aylığı veya ölüm aylığı talebinde bulunduktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Caddesi No: 7 Sıhhiye/Ankara adresine dilekçe ile başvurulması gerekiyor.
Diğer taraftan emekli ikramiyesi, emekli aylığına hak kazanıldığı tarihten itibaren beş yıl içerisinde talep edilmemesi halinde zaman aşımına uğrayacaktır. O nedenle, başvurular beş yıllık zaman aşımı süresi geçirilmeden yapılmalıdır.
 Sevgili okuyucularımız gelecek hafta yeni konularda buluşmak üzere Sizlere yazılarımızı gönderdiğimiz Dikili deki reyhan bağımızdan hepinize hayırlı Ramazan lar diliyorum.Aksaray daki emeklilik ofisimizde arkadaşlar  SGK ve çalışma hayatı ile ilgili soru ve sorunlarınızı çözümünde yardımcı olmaktadırlar.

İrtibat telefonumuz 0532 541 02 70. Hoşca kalın efendim.

YAZARLAR