Şahin KAPLAN


İktidardan Beklentimiz

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Vatandaş olarak hep bekleriz.

Devlet şunu yapsın, devlet bunu yapsın, devlet öyle değil böyle yapsın. Tabi bir de devletten yapmasını istemediklerimiz var. Şunu yapmasın, bunu yapmasın şunları böyle yapmasın. Kısaca beklentilerimiz devletin bir iş yaparken isteğimize uymasıdır. Karşılığında da kanunlara uyar vergi veririz. Kanunlara uyar ya da vergi veririz dediysek tam olarak değil işimize geldiği gibi yaparız görevimizi.

Yok canım ben dürüst insanım bütün yasalara uyarım, vergimi de hiç kanun boşluğu aramadan veririm diyorsanız ellerinizden öperim. Benim sözüm ölmüş kayınpederinin maaşı için hanımı boşayıp aynı hanede yaşamaya devam etmeye çalışanlara, emeklisini bankadan tıkır tıkır çekerken kirayı ben yaşlıyım elden getir diyenlere, alışverişte fatura almazsam kaça olur diyenlere, layık olup olmadığını düşünmeden torpille iş arayanlara, nasıl bir formül bulur da faturayı az çıkarırım diye sayaç başında çare arayanlara, işçisinin sigortasından tırtıklamaya çalışanlara...

Maalesef genel itibarla devlete az verip çok isteriz. Saymaya çalıştığımız kurnazlıklar da farklı şekillerde maliyet olarak karşımıza çıkıyor. Devlet devlet deyip duruyoruz da aslında devlet dediğimiz hepimizin parçası olduğu bir yapı. Devletin imkanlarını ve gücünü kullanan siyasi iktidarlardır beklentilerin adresi.

İktidarlar da ekmek ve köfte dengesini gözeterek suyun önünü açarlar. Bu kadar lafı niye ettik ?

Bunca laf ettik çünkü sormak istiyorum. Acaba Aksaray’da yukarıda saydığım olumsuz vatandaş tipi Vatanın diğer beldelerinden daha mı fazla? İktidara verilmiş oyumuz diğer beldelerden daha mı az ki iki büyük beklentimiz yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü gerçekleşmez?

İki rüyadan biri olan Havaalanı söndü gitti. İşin aslına bakarsanız oldum olası çevremizde bu kadar havaalanı varken Aksaray havaalanı zaten biraz fazla lüks bir yatırım diye düşünüyorum.

Peki diğer büyük rüyamız hızlı tren ?

Onu da mı hakketmedik ?

Orada bir durun derim.İyi bildiğim Eskişehir-İstanbul arasında kazılan tünellere bizim buralarda ihtiyaç yok. Altı yıl Eskişehir’de yaşamış birisi olarak Ankara’ya hızlı trenle gitme imkanının ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Biz Ankara’ya 5 km. daha yakınız. Aksaray’ı ihya etmenin yolu her durumda raylardan geçiyor. Bu işin faydalarını gerek siyasetçilerimiz gerekse bürokratlarımız sayısız kez izah etmişlerdir zaten. Kimse de bana proje hazırlandı, onaylandı şöyle oldu böyle oldu demesin lütfen.

Umutla rüyamıza devam ediyoruz. Kazma vurulmadan bu iş olmuş diyemiyoruz.

Aksaray’a değil hızlı, buharlı treni bile getirmeyen geçmiş iktidarların katarına inşallah bu iktidar da eklenmez. Kayseri’den gelecek hızlı tren hattının bizi pas geçerek Ereğli üzerinden yapılması dedikodusu da inşallah doğru çıkmaz.

YAZARLAR