Abdulkadir AY


HIRKATOL ÇOCUKLARI KANALİZAZYON AKARINDA YÜZÜYOR MUTLUMUYUZ...!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


İNSAN SAĞLIĞI RİSK ALTINDAYKEN SIFIR ATIK İÇİN HARCADIĞIMIZ EFOR BOŞA... HIRKATOL ÇOCUKLARI KANALİZAZYON AKARINDA YÜZÜYOR MUTLUMUYUZ...! Aksaray Hırkatol halkı uzun zamandır sesini duyuracak adam arıyor çünki koskoca Aksaray Türkiyede olmadık bir çevre felaketi yaşatarak şehrin Kanalizasyonunu Hırkatoldan geçen Karasu ya akıtıyor. Tam 25 yıldır seçilen Belediye başkanlarının her birisi en az şimdiki kadar mesul şimdiki kadar insan sağlığını hiçe saymışlardır. Seçim zamanı ilk probogandaları katı atık tesisi yapacağız hastaneyi kokudan kurtaracağız, ardından kanalizasyon bağlantısını Hırkatol  için lağımı karasudan kurtaracak  .

Avrupa Birliği projesine başvuracağız derler, tüm enerjilerini asfalt, aspes boru ve işlev görmeyen kitap konakları, fantezi mahalle konaklarına sarılarak harcarlar. Keşke ele aldıkları yatırımlar bitse ya hiç değilse menba kalitesinde suya kavuşurduk bir DSİ Bu milletin anasını ağlattı iki kuyu daha açıp bitiremedi işini İlişkiler sıkıntılı gidiyor her kurum kendinde bulunan gücü nispetinde bir birine üstünlük taslamakla meşgul hatta restleşmekle yol katediyorlar Karayolları, DSİ, derken sayıları bir bir artıp zincir oldukça Hırkatol'un çocukları şehrin lağım sularında yüzmeye devam ediyorlar. Bak bir vatandaşın Vekili yazdığım haber sonrası ne yazmış. "Hırkatol Aksaray kanalizasyonun kokusuyla içiçe yaşıyor o çocuklar o pis kokunun o pis suyun çevresinde hayatlarını devam ettiriyor defalarca dile getirdim bunu basın olarak hiç üzerinize almadınız çocuklar orada top oynama yerine temiz bir çevrede temiz bir hava almak istiyor ilk fırsatta gidip orayı görürsen bana hak verirsin" demiş. Şimdi elimizi alnımıza dayayalım düşünelim 180, milyon tl bir kanalizasyon arıtma tesisi yapacak gücümüz yoksa biz nasıl büyük şehir olacağız, İPA ile ilk görüşme gerçekleşti Evren Dinçer bu konuda ilk atıldı Gelecekte Hırkatoldan başlayıp Yeşilova ya kadar akan kanalizasyon gideri derede ne gibi hastalıklar üretecek dert edinen varmı, adı üstünde bu işi de takip etmeyecekse Çevre Müdürlüğü ne işe yarıyor Allah aşkına.

Hırkatol ve civarındaki çiftçiler gübre niyetiyle tarla suladıkları için sessiz kalırken bunca yıl çocukların geleceğini tehlikeye atan büyük bir çevre felaketine kör kalmış sağır olmuşlardır. Hepimiz suçluyuz hepimiz sorumluyuz neyin öncelikli olduğunu sorgulamıyoruz daha çok görsel yatırımları alkışlıyoruz, kanalizasyon muş, arıtma tesisiymiş puan getirmeyen ancak hayati önemde olan yatırımları sormuyoruz bile

YAZARLAR