Ali GENÇ


GEÇMİŞ VE GELECEK YILIN GÜNAHINI AFETTİREN İBADET”KURBAN BAYRAMI ARİFESİ ORUCU!!!”

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Kullarını çok seven Rahmeti Gazabını kuşatan Mevla’mızın biz kullarına olan sınırsız sevgisi ve merhametinden gelen bu muazzam rahmetiyle işlediğimiz günahlardan kurtulmamız/kurtulabilmemiz için  yılın 12 ayı ve her günü ile saatinde bizlere nice, nice sayısız fırsatlar bahşetmiş.!!! 

  Bu fırsatlardan biriside ömrümüz olur veya ömrü olanların Onun Yüce rızası için bu sene 19 Temmuz Pazartesi gününe denk gelen Kurban Bayramı Arifesini oruçlu geçirmeleridir.!!! 

DİYANET DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULUNUN BU KONUDAKİ FETVASI!!      

  Kurban Bayramı Arifesinde tutulan oruçla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından  “Zilhicce ayında ve Arefe gününde oruç tutmanın fazileti nedir?” Sorusuna verilen cevapta; 

“Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir. Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır.!!! 

  Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur.  

    Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebû Dâvûd, Savm, 64).”diye belirtiliyor. 

HZ. MUHAMMED(S.A.V.) EFENDİMİZ”GÜNLERİN EN FAZİLETLİSİ AREFEDİR” BUYURUYOR!!! 

   Resulullah'ın (sav) bildirdiğine göre: "Günlerin en faziletlisi Arefe günüdür. 

  Faziletçe Cuma’ya benzer. 

  O, Cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. 

  Duaların en faziletlisi de Arefe günü yapılan duadır. 

 Benim ve benden önceki Peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc 246) 

   Hazreti Aişe (ra) anlatıyor: "Allah, hiçbir günde, Arefe günündeki kadar bir kulu ateşten çok azat etmez. Allah mahlukata rahmetiyle yaklaşır ve onlarla meleklere karşı iftihar eder ve: "Bunlar ne istiyorlar?" der." (Müslim, Hacc 436) 

HZ.MUHAMMED(S.A.V.)”AREFE GÜNÜNE HÜRMET EDİN AREFE ALLAH(C.C.)IN KIYMET VERDİĞİ GÜNDÜR” DİYE BUYURUYOR!!! 

  Resulullah(sav): "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." diyerek, Allah Teâlâ'nm kıymet verdiği günü hürmet ederek bilinçli bir şekilde yaşamaya gayret etmemizi istemiştir. 

   Hürmet, verilen nimeti idrak etmekle ve verileni bilmekle, görebilmekle başlar. 

   Arefe gününü günahlara girmeden oruçla, duayla, istiğfarla geçirmek kullarını Arefe gününde bağışlayacağını müjdeleyen Allah Teâlâ'ya hürmetin ve şükrün bir ifadesidir. (Deylemi) 

   Tüm din kardeşlerimizle beraber bu satırları yazan Mevla’mızın en edna kulununda sadece ve sadece Hakkın rızası için diğer tüm ibadetlerimizle birlikte bu yıl yani 2021 yılında 19 Temmuz Pazartesi gününe denk gelen Kurban Bayramı Arifesinde kabul edilecek orucu tutmamız dileğiyle. 

    Cuma’mız ve Pazartesi gününe denk gelen Kurban Bayramı Arifemiz mübarek olsun. 

    Tüm din kardeşlerimizin mübarek Kurban bayramını da hayırlara vesilesi dileğiyle tebrik ediyorum. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 

(*)Bugünkü yazımda yer verdiğim Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Arife orucu konusundaki fetvasını “ https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/467/zilhicce-ayinda-ve-arefe-gununde-oruc-tutmanin-fazileti-nedir-?’den. 

  Diğer alıntıları ise https://www.aksam.com.tr/yasam/arefe-gunu-oruc-tutmanin-faziletleri-nelerdir-kurban-bayrami-arefesinde-oruc-tutulur-mu/haber-1097079

YAZARLAR