Rasim GÜL


ELAZIĞ’IN BAŞARILI VALİSİ, HEMŞERİMİZ ERKAYA YIRIK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


07.06.2021 Kararnamesi ile Elazığ ve Kastamonu’ya vali olarak atanan hemşerilerimiz Erkay Yırık ve Avni Çakır’ı tebrik edip başarılar dilemek ve çalışmalarını da görebilmek için Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü başkanı Abdullah Kahraman ve AKHAS başkanı Rasim Gül olarak ziyaret kararı aldık. İlk ziyaret Elazığ valimiz Erkay yırık, İkinci ziyaretimizide Kastamonu valimiz Avni Çakır’dır.

Erkaya Yırık Valimiz, 1968 yılında Aksaray’da doğmuş, ilköğrenimini Almanya’da, orta ve lise tahsilini ise Aksaray’da tamamlamış, 1991 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanarak, Maliye bölümünden mezun olmuştur. 1994 yılında İçişleri Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak Niğde kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. 

Kaymakam olarak, Kastamonu-Araç, Konya-Emirgazi, Sinop-Dikmen, Bingöl-Yedisu, Yozgat-Şefaatli kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2005-2006 yılında Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Aksaray’ın tüm ilçe, kasaba ve köylerinde bulunan alt-yapı, üst-yapı, sağlık, tarım ve diğer alanlarda pek çok projeyi bizzat uyguladı. Dolaysıyla Aksaray’da çok sevildi.

2007 yılında Yozgat İli Vali Yardımcılığı, Konya- Kulu, Mardin-Kızıltepe, ilçelerinde kaymakamlık görevlerini yürüttü. 2010 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2013-2020 yıllarında Kayseri-Melikgazi kaymakamlığını 7 yıl yürüten Erkaya Yırık, evli ve 4 çocuk babası olup iyi derece İngilizce bilmektedir.

Her aldığı görevi üstün başarı ile tamamlayan hemşerimiz; 07.06. 2020 tarihinde Elazığ valisi olarak atandı. Bir yılı yeni dolduran Erkaya Yırık’ın, halkla bütünleşerek, halkın beğenisini, sevgisini ve saygısını kazandığına bizzat şahit olduk. Özellikle çocukların ve gençlerin çok sevdiğini, dakikalarca resim çektirmek istemeleri ortaya koydu.

ELAZİĞ, 2020 yılı itibarıyla 590.000 nüfusa sahip, Doğu Anadolu Bölgesinin en gelişmiş illerinden biri olarak kabul ediliyor. Keban ve Karakaya Barajları, Bingöl, Tunceli, Malatya ve Diyarbakır illeriyle çevrili olup, 11 ilçe, 537 köy, 709 mezra yerleşmesinden oluşuyor.

Ekonomisi, sanayi, tarım ve ticarete dayanmaktadır. Keban Barajı topraklarına can verdiğinden verim artmış sanayi çok gelişmiş. İrili ufaklı 1200 sanayi iş kolu bulunuyor. Sağlık sektöründe de gelişmiş olup, CNBC-c Busenss dergisinin yaptığı araştırmalara göre Türkiye’nin en iyi sağlık alt yapısına sahip ikinci şehirdir. 
4 TV kanalı, 13 yerel radyo, 17 gazete ve dergi, dergiye sahip olup, Kanal Firat ve Kanal 23 uydu aracılığı ile tüm yurtta ve dünyada izlenmektedir. Aksaray’ımız uydu aracılığı ile yayım yapan tek kanalımız, Kanal 68 yaşatamamaktadır. Ne kadar acı. 

Elazığ ziyaretimiz, 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü ELAZIĞ’da yapılan, DRONA yarışmasına rast geldi.   Protokolden yarışmayı izledik.  İlk defa izlediğim bu yarışmadan ciddi şekilde etkilendim. Bu yarışmayı Aksaray’a getirmenin yollarını öğrendik. Valimiz Hamza Aydoğdu ve belediye başkanımız Evren Dinçer uygun görürlerse bu yarışmanın bir ayağını da ilimize getirmek çok faydalı olacaktır.

DRONA; uzaktan kumanda ya da yönetim ile kolayca yönlendirile bilinen insansız hava aracıdır. İHA havadan görüntülemelerde kullanılan askeri kontrol mekanizmalarını kolaylaştırdığı için Türkiye genelinde birçok işte kullanılmaktadır.

Hemşerimiz Elazığ valisi Erkaya Yırık ‘ın, kısa sürede tüm Elazığlıların sevgi ve saygısını kazanmış olduğunu görmek gerçekten bizi mutlu etti ve hemşerimizle gurur duyduk. Milli Drona Yarışmasını, milletvekilleri ve genç dinamik belediye başkanıyla birlikte yarışmayı sonuna kadar izlediler.

Elazığ Hava Sporları Kulübü ’nüde kollayıp koruyan vali Erkaya Yırık kulübe 5 takım uçuş malzemesi hediye etmesi, Aksaray Hava Sporları Kulübü yöneticileri olarak bizi çok mutlu etti. Aynı jesti Aksaray valisi Hamza Aydoğdu ve belediye başkanı Evren Dinçer’den de bekliyoruz.

Bize zamanını ayıran, büyük misafirperverlik gösteren değerli valimiz Erkaya Yırık’a teşekkürlerimizi ileterek, görevinde üstün başarılar diliyor,  Aksaray’da, Ağustos ve Eylül’de yapılacak, Yamaç Paraşütü, Türkiye ve Dünya Şampiyonasına bekliyoruz.

Elazığ’da ‘’Dokunulmadık gönül, ayak basmadık yer bırakmayacağız’’ ilkesi ile hiç kimseyi ayırmadan çalışan, ülke sevdalısı Erkaya valimizin yolunun açık olacağına inanıyoruz. 
                                                          Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR