Rasim GÜL


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VE DEVLET BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜRLER

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Tanzimat’ta döneminde cılızca, İttihat Terakki döneminde biraz daha fazla, Türk ve Türkçülük söylenmeye başlanmıştır. Cumhuriyet döneminde, Atatürk ve Ziya Gökalp’le başlatılan, Alparslan Türkeş’le yüksek seviyede dillendirilen, Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Turgut Özal’ın kuruluşunu başlattığı, ‘’TÜRK BİRLİĞİ’’, 500’yıl sonra gerçekleşti.

Bu büyük dava 30 yıldır adım adım ilerliyordu. Hamdolsun, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayef’in önderlik ettiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gayretiyle, ‘TÜRK GÜNEŞİ’’ Yassıada’da doğdu. Bu ne muhteşem, ne kutlu bir güneş. Türk-  İslam Âlemini fazlasıyla ısıtacak bir güneş bu. Hayırlı olsun.

Bildiğimiz kadarıyla alt yapısını oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Parti yetkililerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Daha evvel bir yazımızda ‘’TÜRK BİRLİĞİNİ’’ kurun önünüzde ceket iliklerim diye yazmıştım. Şu an kuruluş çatısı kuruldu ve Yassıada’da levhası asıldı. TÜRK GÜNEŞİ doğu. ‘’Türk Devletler Teşkilatı’’ kuruldu. Evet, ceket ilikliyorum, saygı ve sevgi duyuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbeyev’in 2019 yılında Bakü Zirvesinde Konseyin adının, ‘’Türk Devletler Teşkilatı’’ olmak önerisi, Türkiye, Özbekistan, Kırgızistan tarafından desteklenmişti. Türk Dili konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Devlet Başkanları 8. Zirvesi’nde yayınlanan bildiriyle Türk Konseyi’nin adı, ‘’Türk Devletler Teşkilatı’’ olarak değiştirildi. Kabul edilen Bildiride 2022-2026 Türk Devletleri Teşkilatı Stratejik Yol Haritası talimatı verildi.

Türkmenistan ve Macaristan gözlemci olarak Türk Devletleri Teşkilatına katıldı. 121 maddenin yer aldığı bildiri, Kazakça, Kırgızca, Türkçe, Özbekçe ve Azerbaycan dillerinde imzalandı. 

Türkiye’mizde 1940-1944’yıllarında, Türkçü ve Turancı görüşle, zararlı faaliyette bulundukları düşünülen önde gelen isimler için hazırlanan rapor içişleri bakanlığı tarafından sıkıyönetim komutanlığına gönderilerek suç duyurusunda bulunulmuştur. Bunlar: Cafer Seydahmet Kınımer, Kasdircan Kaflı, Abdulkadir Fındıkoğlu, Hüseyin Emir, Erkilet Mustafa Müftüoğlu,İzzeddin Şadan, Tahir Akın Karauguz, Mustafa Hakkı Akınsel, İsmail Hakkı Yılanlıoğlu, M. Şakir Ülkütaşır, Mükremin Halil Yınanç, Hüseyin Avni Göktürk, Nihat Sami Banarlı, Peyami Safa, Osman Turan, Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Dr. Hasan Ferit Cansever ve 23 arkadaşları tutuklanmış mahkeme serbest bırakmıştır.

 Tanzimat ve İttihat Terakki dönemleri vede Cumhuriyet döneminde; Hüseyin Zade Alibey, Necip Asan, Veled Çelebi, Mehmet Emin Yurdakul, yazıları ve şiirleriyle, Türklüğün ve Türkçülüğün ilk önder kalemleridir.
Başta, Atatürk, Ziya Gökalp, Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Ebulfeyz Elçibey, Süleyman Demirel ve isimlerini yazamadığım, Türk Birliği için ömür tüketenlerin hepsinin ruhu şad olsun. 2021 yılının Kasım Ayının 12’sinde Türk Birliğinin mekânı açıldı ve levhası asıldı.

Ziya Gökalp Türklüğü sistemleştirmiştir 1942 de Başbakan Şükrü Saracoğlu Mecliste, ‘’BİZİM TÜRKÇÜLÜK BİR KAN MESELESİ OLDUĞU KADAR ve LAAKAL O KADAR BİR VİCDAN ve KÜLTÜR MESELESİDİR’’diyerek Türklüğü savunmuştur. Başbakanın savunmasına rağmen 1944’de Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Fethi Tevetoğlu tutuklanıp işkence görmüşlerdir.

Türk, Türklük ve Türk Birliği için ömrüne verenler, hapishanelerde yatanlar, işkence görenler, başka akla gelmedik yüzlerce şekilde mağdur edilenler, emekleriniz boşa gitmedi yaklaşık 200 yıl sonra ‘’Türk Devletler Teşkilatı’’ kuruldu. Türklüğe ve Türkçülüğe, Türkiye Cumhuriyeti sahip çıktı. Çok yaşa Recep Tayyip Erdoğan, çok yaşa Devlet Bahçeli, çok yaşayın bütün emeği geçenler. Bu yüce Milletimiz bunu unutmayacaktır.

Azıcık aklı, mantığı ve ilmi olan her vatandaşımız kesin bilir ki Türkün ve Türkiye’nin geleceği kurulacak ‘’TÜRK DEVLETLER BİRLİĞİ’’dir. Türkün büyük devlet ve İmparatorlular kurduğunda Dünya nizamı ve insanlığın yaşantısı mevcuttan defalarca daha güzeldi. Tanrı’nın varlığına ve Yüce İslam İnancının, yayılması ve korunmasına, gözünü kırpmadan canını veren bu asil millet yüz yıllardır çok çekti. Yassıada da Devletimizin başlattığı hareket bir ‘’MİLATTIR’’, bir kendine gelme ve bir ‘’KURTULUŞ’’ tur.

Ümmet Birliğini düşünenler lütfen Türk Devletler Birliğini kıskanmayın, Ümmet Birliği’de bu kuruluş sayesinde mutlaka olacaktır. 1924 yılında Ümmet Birliğini açıkça ortaya atan malum Ziya Gökalp’tır. 

Bu yolda başta iktidar, muhalefet ve 84 milyon vatandaşımız ve yeryüzünde HÜR ve BAĞIMSIZ ve İNSANCA yaşamak isteyen bütün Türkler ve Müslümanlar vede esir halklar ve milletler bu birliği yürekten desteklemelidir. Amerika, Avrupa, Rusya ve Çin’in baskı, zulmünden, çevirdiği entrikalardan kurtuluşun tek yol bu yoludur.
Bu yol hak yoludur, Hürriyet yoludur, Güçlü olmanın yoludur, milletimizin Dünya’da gücünü ve önemini ispat etme yoludur.
 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR