Servet KARATAY


BİZE DEMİYOR DİYORSAN PROBLEM YOK.

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


 

          Her insan bulunduğu konum itibariyle önüne getirilen bir işte ölçüp tartıp hüküm vermek durumundadır. Bu aldığı görevin gücü ve mahiyetine göre önem arzeder. Verdiği tahribat ve katkıda o derece büyük olur. Bu görevler diyanet, adalet, siyaset, mülakat komisyonu, ticaret, resmi-yarı resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, şirketler, vakıflar vb olabilir. Ey bu görevlerden birinde olan sen.

        Şu ayet sana bir şey demiyor öylemi? "Medyene kardeşleri Şuaybı gönderdik. Ey kavmim dedi: Allaha kul olun, Ondan başka ilahınız yok,ÖLÇÜYÜ TARTIYI EKSİK YAPMAYIN.Sizi iyi imkanlar içinde görüyorum lakin bir azab gelmesinden korkuyorum. Ey halkım ölçüyü tartıyı adaletle tutun insanlara haklarını eksik vermeyin bulunduğunuz yerleri bozup ifsad etmeyin."Hud 84.85. Sana göre pazarcı esnafına söylüyor öylemi? Domatesi eksik tarttı kumaşı eksik ölçtü! Hiç düşündün mü? Senin verdiğin görev, aldığın karar kaç kilo domatese, kaç metre kumaşa bedel? Yaşattığın mağduriyetleri, bir ömür boyu aldırdığın maaşları, verdiğin fetva ile dünyada hezeyana, ahirette ateşe sokacağın canları? Ne gezer! Yerin rahat, yukardan taltif, aşağıdan saygı ve hürmet varsa, nefs i emmaren okşanıyorsa sana söylermi? Henüz söylemez elbet.

        Yoksa sendemi şöyle diyorsun? "Ey Şuayb ;Sen ne diyorsun?Biz seni anlamıyoruz,gerçek şuki,biz seni zayıf görüyoruz,sülale hatırın olmasa seni taşa tutardık,senin bizim yanımızda bir izzetin yok"Hud 91. Böyle kalacağınımı sanıyorsun,gayretullaha dokunacağı bir kıvamın geleceği bir kıvamın geleceğini duymadınmı?Hayatta her şey hep istediğin gibi gitmez,burası sınama,imtihan,hatta bazan da azap yeridir.

      Şöyle bir sona sebep olmak istemezsin değil mi? "Sonunda emrimiz geldi. Şu aybı ve onunla iman edenleri kurtardık, zulüm edenleri korkunç bir sayha yakaladı bulundukları yerde dizüstü çöke kaldılar."Hud 94. Sözüm başta kendimedir, vahyin hitabı da banadır. Dilersen sende üstüne alın henüz vakit var can bedendeyken. Hatırladım hatırlatmak istedim. Allahın(cc)gazabını değil rahmetini haketmeniz ,haketmemiz dileğiyle. Not: Geniş bilgi için Hud S.84 ila 95. ayetlere bakabilirsiniz.

YAZARLAR