M.KÜÇÜKER


Bir avuç Aksaray ve Texsas

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray, ne yazık ki son zamanlarda suçları ve olayları ile gündemde kalmayı başarıyoruz, ve çok güzel de reklam yapmadan geri kalmıyoruz. Evet! Aksaray bir avuç memleket, Bölcekten seslensek, Tatar sokaktaki vatandaş duyar misali. Aksaray Texsas mı?.

Reklama bak reklama… Tabi ki bu olaylar olurken, bizler Aksaray’ın çok güzel reklamını yapıyoruz. Birde araştıralım… Halkın içerisine girerek, eski insanlara ve vatandaşlara bu konuyu sorduk, cevap basit… Aksaray büyüyor, Aksaray gelişiyor, Aksaray sanayisinde iyi… Peki kardeşim bunlar güzel de bu olan olaylar nedir… O da basit havalar sıcak vatandaş ne yaptığını bilmiyor. Geç onu geç kardeşim ne sıcaklığından bahsediyorsun, bahane bulamadılar havanın sıcaklığı bahane ediliyor. Yahu kardeşim, sen anne baba değilmisin evladın ne yapar diye hiç düşünmedin mi? Hiç takip etmiyormusun? Büyüklerde cevap basit ne yapalım evladım zanane gençliği… Tabi zamane gençliği, sen evladını takip etme, sen evladına sevgiyi saygıyı öğretme ondan sora da zamane gençliği… Hadi oradan ne zamane gençliği, o gençlik her şeyin farkında da işlerine gelmiyorlar…

Maalesef Aksaray Aksaray olmaktan çıkıyor, bir an önce tedbirler alınmazsa Texsas’ıda geçeriz gibime geliyor. Peki bu eksozcuları ne yapacağız, buda ayrı bir konu… Edep yahu edep, demeden kendimizi alamıyoruz. Vatandaşlar şikayetçi, emniyet görevlileri bakıyor… Yahu kardeşim bu Aksaray’da Mobese yokmu var, E o zaman bu çevre gürültülülüğü yapanları görmüyormusunuz, görüyorsunuz! Vatandaşın tek bir isteği var ne olur bu çevre gürültüsü yapanlara en ağır ceza verilmesini istiyorlar. Hadi hayırlısı biz yetkililere buradan konuyu iletmiş olalım, onlar da gerekeni yaparlar umarız.

 

YAZARLAR