Rasim GÜL


BEKLENİLEN HİZMETLERE, NE OLDU VALİ BEY?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray İli, Selimiye Kasabası, Yaprakhisar Köyü Vadisindeki milletin arazisi üzerine, Yap İşlet Devret Modeliyle yapılan otelin davası neden çıkmaza girdi? Aksaray Valiliği yüzde yüz haklı iken, yüzde yüz haksız firmayla neden başa çıkamadı? Kanun, bilirkişi, hukuk devleti ve benzeri gerekçeler tutmadı Vali Bey.

Elbette yılların ihmalkârlığı, diğer valilerin ve siyasi iradenin vurdumduymazlığının tamamı size yüklenemez. Görevdeki vali olarak elbette faturanın size kesilmesi gerekir, çünkü muhatap sizsiniz.  Valilere vekâleten bu işleri yürüten Genel Sekreterin de ihmalin ve beceriksizliğin hesabını vermesi gerekmez mi Vali Bey?

Adaletin gecikmesine neden olanlarla, milletin malına zarar veren bürokrattan bu ülkede neden hesap sorulmaz? Şahıslar Kamu Malına zarar verdiğinde hesabı KÖR kuruşuna kadar soruluyor da, bürokrat verdiğinde üstü örtülüyor? Hanı HUKUK Devleti idik? En nazından zamanınızda bu ilde Milletin Malına zarar, gün gelip hesap sorulacağını bilmelidirler Vali Bey. 

Hasandağı hazinesinin farkına varılması ve değerlendirilmesi için olmazsa olmazlardan olan Karaören-Kalkış alanı ve Karbeyaz oteline kadar yapılacak olan TELEFERİK ne oldu Vali Bey? Karaören Taşpınar yolunu yaptırmanızdan halk ve hak da memnun Vali Bey.

1961’de Mehmet Altınsoy’un bakanlığında bu yana, Ihlara Vadisini canlandırıp YÜZ binlerce yerli ve yabancı turist getirecek birçok projeler düşünüldü ve yapıldı, Sonuç ortada. Sizin valiliğiniz de ASANSÖR veya TELEFERİK uygun görülmüştü, bizde hasretle beklemeye başlamıştık. Altınsoy’dan bu yana 61 yıl geçti. Ak Parti iktidarda 21 yılına girdi.  Hala bu yatırımlardan hiç ses yok Vali Bey?

Çeşitli basın toplantılarında, basın mensupları tarafından defalarca Aksaray’ın yerlerde sürünen EĞİTİM sorunu ne olacak sorusuna, eğitim nenim işim gereken en kısa zamanda yapılacaktır dediniz. Geldiğiniz günden bu yana eğitim de neleri değiştirdiniz Vali Bey?

Başarılı bürokratlar istiyorum bütün arkadaşlar 24 saat çalışacak diyordunuz, eğitimde başarısız bürokratlarla ve sendikanın tekelinde olan yöneticilerle çalışarak başarıyı nasıl elde edeceksiniz Vali Bey?

Adınız, Milli Eğitim Bakanlığına veya başka bakanlığa geçiyor, ne olup olmayacağını biz bilemeyiz tahmin dahi yürütmek istemem. Tek bilmek istediğim ve gerçekten arzu ettiğim şey herhangi bir şekilde Aksaray’dan gittiğinizde 15-20 yıl sonra şu hizmetler VALİNİN eserleridir denilecek bişeyler olmasıdır Vali Bey.

Daha evvelde ifade ettik, 15-20 değil en az 50 yıl söylenecek ve gerçekten de halkımız için son derece getirisi olan şimdiye kadar yapılmamış hizmetlerin HASANDAĞI ile EKECİK DAĞINA yapılmasıdır. Bu dağlar Aksaray halkının, oksijen alma yerleri olmalı. Cumartesi ve Pazar gününü geçireceği yerler olmalı Vali Bey.

Yıllardır söylene söylene halkın dilinde TÜY bitiren birinci sorun, Ankara ve Adana istikametlerinden gelip Aksaray merkezine girmedir. İkinci sorun gideceği semt ve mahalleye nasıl gideceğidir. Bizzat şahsınız araba kullanarak, Adana’dan veya Ankara’dan gelip Yavuz Sultan Selim Mahallesine güneş battıktan ve soracak kimse yokken gidin, gidebilirseniz Vali Bey. 

Siyasi bakımdan her seçimde Cumhurbaşkanını destekleyen 5 İL içinde yer almamız, sizinde Ankara bürokrasisinde çok özel yeriniz olması büyük olaydır. Devamla güçlü milletvekilleri ve genç dinamik üstelik Ankara’yı bilen belediye başkanının olması dolaysıyla kalıcı eserler olamayacaksa ne zaman olacak? Tasarruf tedbirleri veya benzeri mazeretler yeterli bir neden değildir Vali Bey.

Selamı Altınok Aksaray’a valisi olarak hızla işe başladı her kesimle ve halkla ilişki kurdu. Herhalde bu sefer olacak dedik, oda ne Selamı Altınok İstanbul Emniyet Müdürü, arkasından Emniyet Genel Müdürü ve bakan, şimdi milletvekili. Aldığı görevlerden Aksaray, ne kadar hizmet gördü ben bilmiyorum. Aksaray’dan gittiğine üzülmüştüm. Valilik, halka adaletle hizmet edilecek en güzel makamdır. Vali Bey.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Kutluyor, başta Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarına rahmet diliyorum.
 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

YAZARLAR