Ali GENÇ


BATI MEDYASI BİZDEN DAHA MI ANTİ DEMOKRATİKKİ? OLAYLARI HABERLEŞTİRMİYORLAR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Yazının başlığı altında tek konuyu işliyormuş gibi görünse de başlığını aksine iki konuyu ve bu konuların ilki olan Ağaçören Ceviz Festival etkinliğinin başarılı olmasıyla  bu festivaldeki konuşmasının  önemli bir bölümünü  ayıran Vali Aydoğdu’nun ilimizin ülkemiz ve Dünya kamu oyunda negatif şekilde anılmasının pozitif manada bir getirisinin olmadığını dile getirmesinin ete kemiğe bürünmüş halinin  bizzat tarafımdan yerinde Avrupa basının kayırmacılığıyla memleketimizin hayırlı evlatlarından Profesör Bekir deniz ağabeyimizin vefatını yazacağım. 

AYDOĞDU’UN AĞAÇÖREN CEVİZİNE FESTİVALLE SAHİP ÇIKMASIYLA KOLUN KIRILIP YENİN İÇİNDE BIRAKILARK GÜZELLİKLERİMİZLE BAŞARILARIMIZIN YAZILMASI DİLEĞİ TOP YEKUN TAKTİR GÖRDÜ! 

    Geçen sene 9 Haziran günü Aksaray Valiliğine atanmasından itibaren merkez ilçemizle ilçelerimizin tamamının sahip olduğu yer altı ve üstü zenginliklerinin yanında öne çıkan sanayi kuruluşlarının ve çeşitlerinin bulundukları yerlerde daha da kökleşerek gelişmesiyle ülkemize ve tüm dünyaya ürettiklerini satmasının sağlanması. 

    Başta OSB olmak üzere ilimizin her yerine akla gelen her konuda yatırımların getirilmesiyle  ülkemizle dünyada tanıtılması için sahip olduklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi için bunların ilimiz kamuoyu ile civar iller ve ülkemiz tarafından bilinmesi için motive ettiği mesai arkadaşlarıyla birlikte gece gündüz, tatil, bayram demeden sürdürülen başarılı çalışmalarına Perşembe günü Ağaçören Ceviz festivaliyle yeni bir altın bilezik daha taktı. 

   Vali Aydoğdu burada yaptığı katılımcılara ilimizin medyada daima iyi haberlerle anılmasını, menfi haberlerle anıldığında uyuyamadığını belirtmesi tüm katılımcılar tarafından taktirle karşılandı. 

    Konuşmasında özellikle ilçesinin meselelerine hakim olduğunu ortaya koyan Ağaçören Kaymakamı Mehmet Ali Semiz’i, Belediye başkanı Yaşar Bekleviç’i ve Aksaray il Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’ı överek ayağa kaldırtarak katılımcılara alkışlatması taktire şayan bir motivasyondu.!!! 

     Festivalde milletvekili Ayhan Erel’in bir muhalefet vekili olarak Vali beyin göreve başladığı günden bu yana ortaya koyduğu başarılarını konuşmasında belirtmesiyle başarıların her kesim tarafından taktiri ortaya koydu.!!! 

HAMBURG İLE PARİS’TEKİ SARI YELEKLİLER EYLEMENİ VERMEYEN MEDYA ANTİ DÖMOKRATİKMİ?!!! 

 1978 yılından itibaren duruma göre birkaç yıl ara ile den aynı yılda iki defadan fazla gittiğim Balkan ve batı Avrupa ülkelerinin başkentleri de dahil bir çok önemli şehrini görmem buralarda araştırma yaparken 2013 yılının Aralık ayındaki seyahatimde Almanya’nın Hamburg şehrine gitmeyi planlarken burada 22 Aralıkta başlayan Türkiye deki Gezi kalkışması benzeri olaylar olduğundan burasının yârine görmediğim bir diğer şehir olan Berlin’e gittim. 

   Burada seyredebildiğim Türk TV kanalları olayları canlı şekilde vermelerine ve buralarda verilen  bilgide şehrin bir semtinden diğer semtine gidebilmek için Polisten geçiş için izin alındığı belirtilmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı sarayı ile Başbakanlık resmi binası ve Parlamento binasına  yakın olan otelimdeki Alman TV kanaları ile bu ülkenin gazetelerinde konuya hiç değinilmezken sadece Berlin’in bir mahalli gazetesinde konu hakkında ”Hamburg’da  Yastık Savaşı” şeklinde magazin haberi olarak okudum.!!! 

    Fransa’da Polislerin kovaladığı bir yabancı gencin kaçarken girdiği Elektrik trafosunda cereyana kapılara ölmesi üzerine Paris’ten başlayıp ülke geneline yayılan ve gençlerin ülkeyi hallaç pamuğu gibi attığı olaylarda Avrupa da olmama rağmen Fransız ve Batı medyasının bu konuda haberlerini görmedim.! 

  Sarı Yelekliler ’in 2018 de Fransa da başlattığı ve 2019 yılına da sarkan eylemlerini de Türkiye’deyken seyretmeme rağmen buranın medyasında protestoların verilmediğini yakınlarımdan öğrenirken 2019 yılına da sarkmasının haberlerini de 8 Şubat günü Amsterdam’dan başlayan seyahatim esnasında ’da. 

    28 Şubat ve 2 Mart tarihlerinde Paris’e yaptığım 3 günlük bir ziyaret esnasında bu olaylarla ilgili Fransız ve Avrupa ülkelerinin yazılı ve görsel medyada olaylar tarafından verildiğini görmedim. 

    Bizim ülkemizin yayın organları ile ilimizin yayın organları tarafından memlekete zarardan başka bir getirisi olmayan menfi manadaki gelişmelerle verilirken  bu haberleri yayınlamayan Fransız ve diğer batı Avrupa ülkeleri medyası bizden daha mı anti demokratik olduğu için mi bu haberleri vermezken bizler ülkemizle ilimize verecek zararları hesaplamadan bu haberleri yayınlıyoruz!!! 

AĞAÇÖREN’LİLER TOP YEKUN OLARAK İLÇELERİNE VE İLÇELERİNİN DEĞERİ CEVİZE  SAHİP ÇIKTILAR!!! 

    Festivalde  Vali Aydoğdu, milletvekili Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı’yla  Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer’in konuşmasının yanında ilçe Kaymakamı Semiz ile Belediye başkanı Bekleviç’in  samimi konuşmalarının yanında ilçe halkının da festivalde stantlarıyla sahip çıkmaları Ağaçören Ceviz’inin tescillenmesi ve istenen pazara ulaşmasıyla ilçeye ve ilimize katkıları konusundaki umutları maksimum seviye çıkarttı.!!! 

AKSARAY SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİR YİĞİT VATAN EVLADINI TOPRAĞIN KARA BAĞRINA VERDİ!!! 

   Bu günkü yazımızın 2.konusu” Ainesi iştir lafa bakılmaz” sözünün gereğini doğup büyüdüğü havasın soluyup ekmeğin yiyip suyunu içtiği memleketi olan ilimize ahde vefanın gereğin en iyi şekilde ortaya koyan Profesör Dr. Bekir Deniz ağabeyimizdir. 

   Cumartesi günü görev yeri olan Ardahan Üniversitesinde geçirdiği kalp krizi ile hayata veda eden ve Pazar günü yıllarca sahada yaptığı çalışmalarıyla mezar taşlarını tespit ettiği Ervah Kabristanlığında sevdikleri ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanan Bekir ağabey bir akademisyen olarak ilimize kendi mesleğiyle ilgili yaptığı hizmetleriyle gerçek manada bir yiğit vatan evladı olmayı ete kemiğe büründürendi.!!! 

   Merhum Ege Üniversitesi Sanat tarihi bölümünde görev yaptığında her yaz öğrencileriyle geldiği ilimizdeki çalışmalarını haber yaptığımda tanışmıştık. 

  Bu tanışmamızdan itibaren kendisinin başta hemşerilerimiz arasında ”Darphane” olarak bilinen harabeye dönen Hankah binasının ,Alay han kervansarayının restorasyonu ve toprak altında kalan Alayhan kervan sarayının hamamının ortaya çıkartılması, Çaput Baba ile birlikte toprak altında kalması nedeniyle bilinmez hale gelen bir çok alimin ve evliyanın kabirlerini bulunmasının yanında  döneminde Dünyanın en büyük sağlık kurumu olan Şifahane kanosunda yaptığı çalışmayla buranın hak ettiği kıymetinin bilinmesi ve restore edilmesi konusundaki çalışmalarının yanında Üçler Türbesi, Hacı Gayyıp  türbeleriyle birlikte  Ervah ve Bedir Muhtar kabristanlığındaki Selçuklu ve Osmanlı kabir taşlarının tamamına yakının okunarak veri tabanlarının oluşturulmasın sağlayandır. 

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ DOĞAN’LA MESAİ ARKADAŞLAR AKADEMİSYENLER  DEFİNE KATILDI!!! 

   Profesör Bekir Deniz hocanın Ervah kabristanlığına defini esnasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan mesai arkadaşları ve akademisyenler merhumun sevenlerini yalnız bırakmayarak ahde vefanın gereğini yaptılar. 

     İlimiz Medyasının Batı ülkelerindeki gibi  ilimize zarar verecek yayınlardan uzak durmaları ve  bunun yerine memleketimizin  birini bin yapacak gelişmeleri gündeme taşımaları ve Bekir hocama gösterilen ahde vefanın her konumda gösterilmesi dileğiyle. 

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun

YAZARLAR