Rasim GÜL


AMERİKA NEDEN GÜÇLÜ VE NEDEN GÜCÜ DEVAM EDİYOR?

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Türk Milleti güçlü ve dünyaya hükmeden devletler kurdumu? Elbette kurdu, büyükleri, Avrupa Hun İmparatorluğu, Ak Hun imparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Cengiz Han ve Moğollar,  Büyük Selçuklular ve Osmanlı imparatorluğu dur. Bu Türk Devletlerinin BİRİNCİ önceliği ADALET, ADALET ve yine ADALET idi. Adalet bitti bunlarda gitti bu kadar basit. 

Aklı, fikri, gözü, kulağı ve kalbi olan, hiç okula bile gitmeyen veya profesör olan her insan, bir saat, bir dakika, bir saniye değil 10 salise düşünse Amerika’nın neden büyük devlet olduğunu ve olmaya devam ettiğini bulur.
Türkiye’de düşünmeyi bilen ve düşünen insanlarla büyük çapta anket yapılsa, Amerika neden büyük ve dünya devleti diye sorulsa tahminim Kapitalizm ve sömürü, genel olarakta sanayi, yeraltı ve yer üstü zenginliklerinin çok olması çıkar. 
Bu sonuçlara itiraz etmiyoruz ama büyüklük ve dünya devleti olma bunlarla başlamıyor. İlk ve en önemli etken olanın 4 Temmuz 1776 yılında GEORGE WAŞINGTON tarafından bir bildiriyle açıklanan ve YÖNETİM ŞEKLİNİN DEMOKRASI olduğu AMERİKA DEVLETİNİN ilanıdır.  

1492 yılında keşfedilen Amerika Kıtasında çeşitli kavga ve savaşlarla devlet kuruluna kadar 284 yıl geçmiştir. Tam demokrat Amerika devleti kurulduğundan bu yana 245 yıl içinde herhangi bir çatışma olmadığı gibi devamlı yükselme ve büyüme olmuştur. 

Amerika’nın 1492 yılında keşfinde biz İmparatorluk’tuk. 1776 Amerika devleti kurulduğunda da imparatorluktuk. Osmanlı 1831’de Amerika ile diplomatik ilişki kurdu, bu ilişki 1917’de, ABD nin 1. Dünya savaşına girişine kadar tam 86 yıl devam etti. Savaşta kesilen ilişki Türkiye’nin Nato’ya girmesiyle tekrar başladı.

Esas konumuza gelirsek; Amerika neden büyük ve Dünya devleti olmaya devam ediyor? Cevabı DEMOKRASİ ’dir. Demokrasi sayesinde Tanrı’nın yarattığı insanları eşit görmeyi kabul edip başarmasıdır. Yüzlerce din, kültür, mezhep ve meşrepten oluşan, kozmopolit, halktan bir Amerika Milleti meydana getirmesidir.

Bitirilen, Güney-Kuzey savaşının yaralarını armasını bilmiştir. Siyah olan zencilerle, beyazlar arasındaki sınıf farkını kaldırmayı bilmiştir. Amerika’nın yerlisi KIZILDERİLİ’lerle iç savaşları da bitirmiştir. Dahası Dünya’nın ve Avrupa’nın her yerinden kopup gelen hırlısı, hırsızı, âlimi, zalimi bilgini, zengini ve fakiri birleştirip BİR MİLLET ve güçlü BİR DEVLET kurmuştur. 

Amerika, kapitalisttir, sömürücüdür, Dünya’nın her yerinde akan kandan sorumludur. Bütün bunlar ve benzeri onlarcası vardır ve doğrudur. Ama Amerikasız BİR Dünya’nın olması çok doğru olabilir mi? Sanmıyorum yeri bir günde Çin ve Rusya ile doldurulur. Çin ve Rusya bunu dört gözle bekliyor. Tabi olarak Doğu Perinçek te çok sevinecektir. Belki kendisine Türkiye’de iktidar, iktidar yolu açılabilir.

Gelelim binlerce yıl geçmişi, tarihi, kültürü ve ÇAĞ DEĞİŞTİREN ve de Dünya’ya NİZAM veren Türk Devleti bu gün yüzlerce sorunla boğuşuyor? Çünkü bir olan ve birlikte tarih yazan, kürdünü, alevisini ve sünnisini ayırmaya, birbirine düşürmeye devam ediyor. Bu hal delilik mi, hastalık mı, gaflet mi, hainlik mi? Bir bilen var mı?

Atalardan miras kalmış bu topraklara, ataların kurduğu bu Cumhuriyete ve demokrasiye, sırtını dönenler, elma kurdu gibi milletin ve devletin içini oyanlar, daha beteri görevi bunları görmek ıslah etmek olan devleti yönetenlerin en azından bir kısmının pirim vermesini kim nasıl izah edecek?
 
Bu milletin ekmeğini yiyenler, kendilerini bu millete taşıtanlar aceba gaflet ve ihanetten ne zaman vaz geçecekler. Cefakâr, çilekeş aziz millet bunları ne zaman görecek? Aklım ereli 60 yıldır bekledim ama göremedim. Ama umutsuz değilim, ben görmesem bile evlatlarımız ve torunlarımız umarım görür.

Demokratik hakları kötüye kullanarak aynı zaman da istismar ederek, siyasi çıkar sağlayanların demokrasi ve insan haklarından bahsetmesi ne aşağılık bişey. Diyanetin birleştirici kurum olması gerekirken Sünni- alevi meselesinde açıkça taraf tutması asla affedilir olamaz.

Sonuç olarak Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin nimetlerinden sonuna kadar faydalanıp ve Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlara bu yüce Millet ne zaman tokat vuracak? Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları ikiye ayrılmış. Bir kısmı söverek bir kısmıda överek hakaret ediyor. 

İçinde insanca ve şerefimizle yaşadığımız Türkiye’mizin acil olarak, Kamu Görevlisi olanların, parti üyesi gibi hareket etmelerinin önlenmesidir. Başından beri PARTİ DEVLETİ olunmasından kurtarılması lazımdır. Ey Milletim up uzun yatmaktan usanmadın mı? Silkinip ne zaman ayağa kalkacaksın?

Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR