Rasim GÜL


AKSARAY’IN, BAKANI OLSAYDI KARA TREN GELİRDİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Aksaray’ın bakanı olsaydı kara tren de gelirdi, ikinci karma veya ihtisas Organize sanayi ile ihtisas otomotiv organize sanayi de çoktan kurulurdu. Bakanlığı almanın çaresi var mı elbette var. Öncelikle başta Sivil Toplum Örgütleri ve bütün derneklerin, Konya, Kayseri ve Adıyaman’da olduğu gibi bir yumruk olmasından ibarettir.

Aksaray’a bir karma ve birde ihtisas otomotiv organize sanayı kurulduğunda, kara tren de geldiğinde en az 5.000 kişiye daha iş sahası açılırdı. Bu oyalama iş sahası değil gerçek iş sahası olurdu. Hangi Aksaraylı, kara treni getirene 2 tane Organize Sanayi kurana, saygı duyup arkasından gitmez? 

19 senedir tek başına iktidar olan Ak Parti, bütün seçim ve referandumlarda Aksaray, Türkiye’de ilk beş veya yedi içinde yer aldı. Bu desteğe rağmen, bir bakanımız olmadı, üst düzey bürokraside ve parti yönetiminde hiçbir Aksaraylı yer alamadı. Partide ve ilde, ilin menfaatleri için birlik olanamamasıdır.

İlknur İnceöz’ün grup başkan vekilliği tamamen şahsi başarısıdır. Ahmet Yaşar’ın MKYK üyesi olmasıda şahsi başarısıdır. Ali Rıza Alaboyunun ve Cenap Aşçı’nın müsteşar ve arkasından seçim dönemi üç aylık bakan olamaları güvenilir şahsiyete sahip olmalarıdır. Eğer Aksaray halkı ve Ak Parti, bakanların arkasında dursaydı en az birinin görevi bu güne kadar devam edebilirdi.

!9 senedir seçimlerde ilk sıralarda yer alan Aksaray dan bakan, bakan yardımcısı veya müsteşar ve yardımcıları olmamasını hiçbir Aksaraylı sindirmemelidir. Ak Parti genel merkezinde ve külliyede Aksaray’ın hakkı aranmalıdır. Bu hakları tek başına kimse arayamaz. İnsan için en zor olan kendisine bir şey istemesidir.

Hakkı almak için birlik oluşturulmalıdır. Bu yolun nasıl oluşturulduğuna en iyi örnek komşu illerimizden Konya ve Kayseri’dir. Her iktidarın kurduğu hükümetlerde bakanlık alarak, hizmette illerini Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkarmasını bilmişlerdir.

Birlik oluşturmanın ilk kapısı, milletvekilleriyle, belediye başkanıyla, Sivil toplum Örgütleriyle, iş adamlarıyla ve ilin ileri gelenleriyle faaliyete geçmekle olur. Aksaray’da yıllardan beri izlenen yol ben bilirim havasıdır. Dolaysıyla herkes benim arkamdan gelsin isteniyor. Sen biliyorsan önce topla ikna et, yolun yolsa elbette arkandan gelinsin. 

 Nevzat Palta ve Haluk Şahin Yazgı 15 yılda Aksaray için BİRLİK kurma konusuna önem vermediler. Evren Dinçer’in ne düşündüğünü bilmiyorum. Umarım düşünür. Nevzat başkanla Haluk başkan düşünmedikleri için pişmanlar mı değiller mi sormak lazım. 50 yıldır Aksaray’ı idare edenler birlikten neden çekinirler anlamadım.

İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu vekillerimize ve Evren Dinçer başkanımıza çağrımdır, Aksaray’a daha çok ve büyük hizmetler için, kurulacak birliklere destek verin mani olmayın. Vekilliğinize, başkanlığınıza bir zarar gelmez, tam tersine fayda gelir. Yarın sizlerde gelir geçersiniz ama Aksaray kıyamete kadar elbette var olacaktır.

Aksaray’a bakan ve bakan yardımcısı, müsteşar veya üst düzey siyasi ve bürokratik görevler isterken, bunlardan birini bizim talep etmemiz elbette söz konusu değil. Ziraat Odamıza, Ticaret Sanayi Odamıza ve Borsamıza çağ atlatan başkanlarımız birlik için elinden geleni yaparken, siyasilerimizin sessizliğini anlamak mümkün değil

Umutsuzluk bize yaraşmaz elbette bir gün, Aksaray halkı da daha çok hizmet almak dolaysıyla mutlu ve varlıklı olmak için Konya ve Kayseri’yi göz önünde bulundurarak haklarına sahip çıkacaktır. Her türlü makam elbet bir gün sona erecektir, önemli olan iş işten geçmeden bunu görebilmek.
                                                                                          Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR