Ali GENÇ


AKSARAY’IN 101 YILLIK HAYALİ AK PARTİNİN İSE 17,5 YILLIK BORCU AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİR YOLU!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Başta ilimizin tüm seçilmişleriyle atananları ,Meslek Odaları ve STK yetkilileri olmak üzere akıl sahibi olan herkesin medeni çerçevede cürmü kadar yer yakma pahasına aralıksız olarak  Aksaray için tarihin tekerrür etmemesi için gerekeni zaman geçirmeden yapmaları boyunlarının borcudur.!!! 

  DEMİRYOLUNUN GECİKTİRİLMESİ HİZMET ALANADA VERENEDE KAPANMAZ YARALAR AÇAR!!! 

  Bugünkü haberimizde bu dileklerini en net şekilde dile getiren hemşerilerimize aklı olan kulak versin.!!! 

    Aksaray’ın coğrafi konumu ve bu konumundan gelen jeo politik özelliğinin yanında  Ekecik sıra dağları ile Melendiz dağından çıkan iki ırmağın birleşerek oluşturdukları Uluırmak’ın sağladığı avantajla yer yüzünde 11000 yılı aşan zaman içinde kesintisiz olarak meskun saha olma özelliğini koruması ve bu zaman içinde yer yüzündeki gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerin en önemli yerleşim yeri olması ve bu geçmişinden gelen her türlü birikimle ilçelik esaretine çarptırılmasının asla ve asla doğru olmadığını belirten hemşerilerimiz bu  gerçekler göz önüne alınarak bir daha  asla ve asla ilçeliğe izin verilmemesini istediler. 

    Bu konuda ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ,Ayhan Erel, ve Ramazan Kaşlı, Belediye başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün ve tüm siyasilerle Meslek Odalarıyla STK yetkililerine seslenen hemşerilerimiz” Şunu hiç kimse unutmasın ki  ilk defa 13 Ekim 1920 günü Aksaray’ın  1845-1920 arasında 75 yıl süren 1.ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanun görüşülürken dönemin Burdur milletvekili İsmail Suphi tarafından gündeme getirilen Ak Partinin ise 17. yıl 6 aylık sözü olan  Aksaray-Ulukışla demiryolunun geciktirilmesi hizmet alacak olan Aksaray ‘ada, hizmeti verecek olan Ak Parti yede, ortağı olan MHP ‘yede ülkemizin gelişmesine ve dolayısıyla da ekonomisine de büyük yaralar açar.!!! 

   Bu hiç kimseye faydası olmayan aksine herkese tamiri mümkün olmayacak  zararları olacak olan sıkıntıların oluşmaması için zaman geçirilmeden hattımızın ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılarak ihale sözleşmesinde belirlenen tarihte hizmete açılmasının sağlanması. 

    Hükümetin 2023 vizyonu içinde olan Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir ve Nevşehir-Kayseri demir yolunun da mümkün olan en kısa zamanda hizmete açılmasının yanında yılın 12 ayı7/24  esasına göre tüm hava şartlarında çalışan milletler arası uçuşlara da açık havalimanının planlanması ile  can damarımız olan E.90 Karayolunun Otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zamanında alınmasını sağlasınlar.” şeklinde dile getirilenlerin gereğinin mutlaka zamanında yapılması. 

   Aksinden ise sebep olacak olumsuzluklar nedeniyle kaçınılması dileğiyle fiilen il olmamızın 32. yılını tebrik eder bu konuda emeği olanlardan Hakka yürüyenlere Rahmet, yaşayanlara ise Mevla’mızdan sağlıklı imanlı mutlu uzun ömürler dilerim. 

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.  

 

YAZARLAR