Rasim GÜL


AKSARAY’DAKİ PARTİLER VE AK PARTİ (1)

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber


Mecliste 288 üyesiyle ve MHP’ nin 48 üye desteğiyle, iktidar olması münasebetiyle ilk olarak Ak Partiyi ele alacağız. Seçim naralarının ayyuka çıktığı şu günlerde iddialı olduklarını söyleyen partilerin halkın gönlündeki yerlerine bakacağız. Aksaraylının aklı ve gönlü ne diyor?

Sırasıyla, 135 üyeli Cumhuriyet Halk Partisi, 56 üyeli HDP, 48 üyeli MHP, 36 üyeli İyi Parti ve toplam 14 üyeli diğer partiler, bağımsızlar 7 üye olmak üzere TBMM de toplam 584 milletvekili bulunmaktadır. 16 koltukta boştur. 

Çok kısa olmak kaydıyla Ak Parti’nin Aksaray’da hemen göze batan hizmetlerine bakacak olursak; ilk sırada hastane gelmektedir. İlk yapılan 600 yataklı ana gövdeye ikinci blokta ki 400 yatak da eklenince toplam 1.000 yataklı, Aksaray Üniversitesi Araştırma hastanesi oluşmuştur. Dolaysıyla sağlık yönünden Aksaray ciddi anlamda rahatlamıştır.

İkinci sırada Aksaray Üniversitesi gelmektedir. Birçok fakültesi, yüksek Okulu ve enstitüsü olan üniversitenin 20.000 civarında öğrencisi bulunmaktadır. Öğrencilerin ve üniversitenin varlığı bilimsel ve kültürel yönden ilimize büyük katkıda bulunmaktadır. Medeniyetin ve çağın yakalanması üniversitelerle olmaktadır. Aksaraylının, üniversitesine gözü gibi bakması asli görevidir.

Üçüncü sırada yapılan parklar ve yeşil alanlar gelmektedir. Bildiğimiz kadarıyla Ak Parti iktidarı döneminde 1.500 dekardan fazla park yapılmıştır. Buna yeni yapılan 70 dekar Millet Bahçeside eklenince gerçekten büyük rakam çıkmaktadır. Ancak bu parklar ve yeşil alanlar yeterli midir? Elbette değildir dolaysıyla yapılanın üç misli daha yapılmalıdır.  

Aksaray ’lı nasıl bir Ak Parti istiyor? Veya Ak Parti nasıl bir Aksaraylı istiyor? Bunun cevabını biz 19 yıldır bulmuş değiliz. 2002’den bu yana izlememize rağmen bir karara varamadık. Taraftar olmanın veya olmamanın ölçüsü ve değerinin ne olduğu veya olmadığı bir türlü ortaya konamadı.

Aksaray bütün seçim ve referandumlarda devamlı ilk beşin içinde yer almasına rağmen, sevgi, saygı ve hizmet olarak bunu karşılığının alınmadığı inancındadır. Bu nedenden dolayı bu sefer halkın gözünün feri yok. Veya gözlerinde heyecan ve umudun azaldığını görüyoruz.

Ak Parti tarafından Aksaraylı seçmenin neye göre değerlendirildiği pek bilinmiyor. Milletvekili, belediye başkanı, il başkanı ve ilçe başkanlarının değer ölçüsü birbirini tutmuyor. Bunun acısını da vatandaş çekiyor.

Örnek, Ak Parti’de 13 il başkan yardımcılığı var, bunlardan sadece 4 tanesi bizi ilgilendiriyor.1- İl tanıtım ve Medya Başkanı, 2- İl Sosyal İşler Başkanı, 3- Halkla İlişkiler Başkanı, 4- Araştırma ve Geliştirme Başkanı olmak üzere. Bizim bu görevi yapan başkanlarla asla şahsi bir meselemiz yoktur.

Tanıtım ve Medya Başkanı neyi tanıtıyor ve Medyayla nerede ve ne kadar ilgileniyor? Sosyal İşler Başkanı, sosyal konularda nasıl bir proje hazırlıyor? Halkla İlişkiler başkanı hangi halkla ilgileniyor? Araştırma ve Geliştirme başkanı, neyi araştırıyor ve geliştiriyor? Bilmiyoruz. Anlatırlarsa elbette anlarız. 

Sözde bir de hakem heyeti ve danışma kurulu var bunların varlığından ve ne işler yaptığından halkın ne bilgisi nede haberi var. Hakem heyetinin, çıkan ihtilafları hallettiğini gören bilen yok. Danışma Kurulu’na da zaten kimse danışmadığı için herhangi bir sorun çıkmıyor. 

Dolaysıyla vatandaş hangi yetkilinin değerlendirmesine uyacağını bilemediği için arada kalıyor. Çünkü hangisine yakın olsa öbür yetkililer cephe alıp, altını çiziyorlar.
Önerimiz Ak Partinin önce kendi içinde, adı olan ADALETİ sağlamasıdır. Bunun içinde çok bilmeye gerek yok, sadece Ehliyet ve Liyakata önem verip bizzat uygulamasıdır. Hiç vakit geçirmeden mülakatı kaldırmalıdır.

Yine adında ki KALKINMA konusunda elbette yaptıkları, yapamadıkları ve eksik yaptıkları var. Daima yaptıklarından bahsedilince İYİ-BİZDEN, yapmadıklarından ve eksik yaptıklarından bahsedilince KÖTÜ-SAKINCALI insan değerlendirmeleri son derece yanlıştır ve bıktırıyor. Aksaray’daki bu hal ve gidiş değiştirilmelidir. Yoksa Anavatan Partisinin 1991’de uğradığı kazaya uğrar.

Birde büyük dert; Aksaray’da yapılan ve yapılmayan veya hatalı yapılan hizmetlerden bahsederken, hangi yetkilinin isminden bahsedeceksiniz? Veya etmeyeceksiniz? Milletvekillerinden mi, belediye başkanından mı, il başkanından mı? Genel Başkandan mı?  

Bütün isimlerden veya bir isimden bahsederseniz baltayı taşa vurursunuz, bahsetmezseniz yine baltayı taşa vurursunuz alın size bir çıkmaz. Bu durumda Ak Partili olan veya olmayan insanımız hangi davranış içinde olacaktır?

Örnek verecek olursak, devlet törenlerinde, milli günlerde ve afet ile acılı günlerde yöneticileri ve insanları bir araya getirmede önder olacaklar iktidar partisinin ve valinin en başta gelen görevlerinden olmasına rağmen ne yazik ki manasıyla yerine getirilememektedir. Bu hususta iktidar mensuplarını uyarırız.

İktidar mensuplarının, militanlıktan uzak durarak vicdan ve bilgiyle insanlara yaklaşmaları inanın yapılan bütün hizmetlerin önüne geçer. Yaşımız içerisinde birçok iktidar ve yöneticiler geldi geçti, ismi Aksaraylının beynine işlenmişlerin sayısı 3’ü geçmez. Neden yetkililer bu üçün içine girmek istemezler?

Kuruluşundan bu yana yüzde 80-90 Erdoğan’ın kazandığı ile yürüyen Ak Parti yetkilileri şunu bilmeli ki değirmenin taşını Erdoğan’dan gelen suyun döndürme oranı daha aşağılardadır. Dolaysıyla yetkililerin birazda kendilerinin suya katkıda bulunmaları gerekmektedir.

Bizim amacımız, birlik, dirlik, mutluluk, daha çok hizmet olması dolaysıyla Aksaray’ın çağı ve medeniyeti yakalayarak ŞEHİR ve ŞEHİRLİ olmasıdır. Her Aksaraylının mevcut ve gelecek hakkında bir hikâyesi ve bir düşüncesi olmasıdır.

Aksaraylı olanın ve Aksaray’da görev yapanın, öğrenci olanın içerde ve dışarda Aksaraylı olmaktan onur duymasını istiyoruz. Yoksa eğri-büğrü siyasetle, ticaretle, ihale almayla, herhangi bir makam kapmayla uzaktan yakından bir ilgimiz olduğundan değildir.
   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YAZARLAR