Küçükbaş Kurbanlık En Az 3 Bin Liramı Olacak

Küçükbaş Kurbanlık En Az 3 Bin Liramı Olacak

Aksaray Haber,Salihler şehri gazetesi,Aksaray Haberleri

Yaklaşan kurban bayramı nedeni ile vatandaşın kurban telaşı da başladı. Büyükbaş kurban kesecekler hisse başına en az 6 bin lira olarak hesaplanırken, Koyun-Keçi Damızlık Birliği Başkanı Mahmut Aktürk bu yıl koyun kurban edeceklerin en az 3 bin lirayı gözden çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin ara verilen Basın Buluşmaları yeniden başladı. Konuk olarak Aksaray Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kurban bayramı yaklaşırken vatandaşın küçük de olsa telaşı olan kurban kesiminde küçük baş hayvanlarda bir sıkıntı olmadığını belirtti. Küçükbaş kurban fiyatlarına da değinen Birlik Başkanı Aktürk “Bu yıl kurban fiyatı en az 3 bin lira olur, 4 bin liraya kadar çıkar. Büyükbaş hayvanlarda ise bir hissenin 6 bin liradan başlayacağını bekliyoruz. Biz küçükbaş üreticilerinin geçen yıl yaşadıkları bir sıkıntı vardı. O da Diyanet başta olmak üzere çeşitli yardım kuruluşlarının piyasa fiyatlarından çok çok aşağıda kurban fiyatı olarak belirlemeleri üreticiyi sıkıntıya düşürmüştü. Bu yıl da aynı şekilde olayın gelişmemesi için başta valiliğimiz olmak üzere merkezi idareye durumu bildireceğiz” dedi. 
Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, hayvancılığın bugünkü durumunu analiz ederken, girdi fiyatlarının çok yüksek olmasından yakındı. Küçük aile işletmelerinin gücünün zayıf olmasından dolayı bugünkü şartların devam etmesi halinde hayvan yetiştiricilerinin sayısının giderek azalacağına dikkat çekti. Devletin vatandaşın alım gücünü destekleyen tedbirler alması ve üretimin daha ucuza mal edilmesi hususunda, girdi fiyatlarının durdurularak zamlanmaması halinde, üretimin artarak devam edeceğini ve üreticilerin de rahat bir nefes alacağını ifade etti.
Aksaray’da bin baş ve üzeri 20 işletmenin bulunduğu bilgisini de veren Birlik Başkanı Aktürk, küçükbaş hayvancılıkta Aksaray’ın üretimde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, Aksaray’da işletme başına ortalama küçükbaş hayvan sayısının 200 ü bulduğunu beyan etti.
Süt ineklerinin kesime gittiğine siz inanıyormusunuz? Sorusuna ise “Bu işi Damızlık ve Süt Birlikleri daha iyi takip ediyorlar. Elbette ki gücü olmayan aileler süt veren ineklerini bir şekilde elden çıkarıp kesime vererek dayanamaz olduklarını sergiliyorlar. Büyük işletmelerde böyle bir durum söz konusu değil diye düşünüyorum” dedi. *ERDEM SÜDEMEN



Anahtar Kelimeler: Küçükbaş Kurbanlık Liramı Olacak

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR