BUĞÜN 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

BUĞÜN 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Sevgilisi olanların binbir hevesle beklediği bu gün, maalesef yalnız insanlar için o kadar da heyecan verici değil. Sevgililer Günü, çok uzun zamandan beri kutlanıyor. Bazılarına göre ?kapitalist sistemin bir oyunu? olsa da, bazılarına göre sevgiyi göstermek için en özel gün.

İlk rivayete göre; Sevgililer Günü´nün kökeni Roma dönemine kadar dayanıyor. 270 yılında Roma İmparatoru II. Claudius işe yaramadığını gerekçe göstererek evliliği yasaklarBunun ardından ise yasağa uymayan Interamma piskoposu Valentin iki genci evlendirme suçuyla yakalanır ve 24 Şubat 270´te idam edilir.

Sevgililer Günü hakkındaki ikinci bir hikaye de şu şekilde; 496 yılına gelindiğinde Papa Gelasius Roma´da kutlanmakta olan Lupercus Festivali´ni yasaklar. Bir pagan festivali olan Lupercus´ta kadınlar ve erkekler kura ile eşleşir.Festivalde, kutlamaların parçası olarak erkekler bir kutunun içine atılmış kağıtlardan kızların ismini çekiyordu. Festival boyunca bu eşleşmede bir araya gelen çiftler sevgili oluyor, hatta belki de evleniyordu. Daha sonra ise bu festival Aziz Valentine adına bir kutlama gününe dönüştü. 1797´ye gelindiğinde ise İngiltere´de gençlerin Valentin Günü´nde kullanmaları için hazır aşk kartları piyasaya çıktı

1870´te 25 bin kart gönderilir olmuştu. 1880´lerde ise Chicago da on binlerce kart ahlaka aykırı bulunduğu için posta yetkilileri tarafından ?iletilemez? bulunmuştu.Sevgililer Günü´nün Türkiye´de popülerleşme süreci ise 2000´li yılların başında gerçekleşti. 90´lı yıllarda bu gün yalnızca belirli bir kesim tarafından kutlanıyordu90´lı yıllarda gazetelere verilen küçük ilanlarla kamuoyunun haberdar olabildiği Sevgililer Günü, 2000´li yıllarda ise parti liderlerinin halkın Sevgililer Günü´nü kutlamalarıyla, magazin programlarıyla ve diğer şeylerle popülerleşmeye başladı. Bugün ise dünyada milyonlarca kişi Sevgililer Günü´nü kutluyor.



Anahtar Kelimeler: BUĞÜN ŞUBAT SEVGİLİLER

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR