AV SEZONU BUGÜN İTİBARIYLA SONA ERDİ.

AV SEZONU BUGÜN İTİBARIYLA SONA ERDİ.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

2021-2022 Av Dönemi Sona Erdi
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 2021-2022 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı ile belirlenen av sezonu, 21 Ağustos 2021 tarihinde başlamış ve 06 Mart 2022 tarihi itibariyle sona ermiştir.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan MAK avın kapanış tarihini belirlemiştir.
Her canlı üreme ve yaşama hakkına sahiptir. Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamaktadır. Av ve yaban hayvanları eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleştirme döneminde rahatsız edilmemeli, yavru ve yumurtaları toplanmamalıdır.

Başıboş bir yavru yaban hayvanı bu görüldüğünde ilk akla gelen onu yakalayıp koruma olabilir. Fakat bu işlem yavru yaban hayvanına faydadan çok zarar getirir. Çünkü yavrunun annesi büyük ihtimalle yakın bir yerlerde besleniyor veya avlanıyor olabilir. Bunda dolayı da sizi görür ve yavrusuna yaklaşmaktan korkar. Anne yaban hayvanı beslenirken sıklıkla yavru yuvada hareketsiz bir şekilde annesinin gelmesini bekler. Bu davranış onu yırtıcı ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelerden korur. Yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmemekte,3 gün içinde yavrularını bulurlar ise onları tekrar sahiplenmektedirler.

Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğümüz av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma Kolluk Kuvvetleri bu av döneminde bölgemizde gerekli koruma kontrol çalışmalarını yürütmüş olup, bu hususta desteklerini esirgemeyen tüm duyarlı ve doğayı koruyan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, vatandaşlarımıza ve avcı camiamıza teşekkür ediyoruz.

Bu itibarla Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma-kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmekte olup kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.



Anahtar Kelimeler: SEZONU BUGÜN İTİBARIYLA .

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR