ASÜDE UYGULAMALI DERSLER İLGİ GÖRÜYOR.!

ASÜDE UYGULAMALI DERSLER İLGİ GÖRÜYOR.!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

ASÜDE UYGULAMALI DERSLER İLGİ GÖRÜYOR.!

Aksaray Üniversitesi ,İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğretim görevlilerinden Oğuzhan Demiray, Aksaray’ın önemli gazetelerinden olan Egemen gazetesine sağladığı habercilik katmadeğer yetenekleri ve aynı zamanda Aksaray üniversitesindeki hocalığı ile göz dolduruyor. Bununla birlikte gazetecilik bölümü derslerinden olan temel fotoğrafçılık da da  uygulamaya önem vererek dikkatleri üzerine çekiyor.

Günümüzde derslerin uygulamalı gösterimi ve özellikle sahada olunması öğrencilerin daha iyi konuya hâkim olmalarını sağlamaktadır.Derse katılan bayan ve erkek öğrencilerin dikkatle dinlediği dersin, branşlara göre uygulamalı olarak çoğu bölümlerde de olması ülkemiz adına önemli kazanç sağlayacağını söyleyebiliriz.Aksaray’da 15 Temmuz milli irade meydanında toplanan öğrencilere yapılacak işlemler hakkında bilgi veren Demiray, temel fotoğrafçılığın öneminden bahsetti.

Daha sonra  öğrenciler, hep birlikte tarihi  ulu camide incelemelerde bulundular. Öğrenciler burada ,ders hocası Oğuzhan Demiray önderliğinde kurallara uygun bir şekilde resim çektiler.Çoğunluğu Aksaray dışından olan ve mesleklerini  icra etmek isteyen öğrencilerin dersi dikkatle izledikleri gözlemlendi.Bu arada ulu cami önünde yaşlı bir amca Demiray ve öğrencilerine sahip çıkarak kısa bir sohbet etti.Daha sonra öğrenciler Zinciriye medresesinde incelemelerde bulunarak buranın tarihi hakkında bilgilendirildiler.Aksaray azmi milli fabrikasının tarihi binasınıda inceleyen öğrencilere, belediye görevlileri ilgi gösterdi ve ders hocası Oğuzhan Demiray’la bir süre sohbet ettiler.Demiray’ın Halkla ilişkilerden öğrencilerinden olan 3 bayan öğrenciside Hocalarının uygulamaları ve sahada olmanın öneminden bahsettiler.

4.sınıftadada bulunan temel fotoğrafçılık dersi için yine ilimizde çok önemli yerlerde mevcut bulunuyor.Tarihi eğri minare, Ihlara vadisi,Güzelyurt evleri, somuncu baba türbesi,Saratlı yeraltı şehri ve Nora antik şehri gibi önemli tarihi yerler bulunmaktadır.

Bir metoforla çok şeyin anlatılabileceği resimler için ders hocası Demiray bir sonraki yerin çoğu kişi tarafından bilinen ve önemli yerlerden olan  Somuncu baba külliyesi olacağını söyleyerek dersi sonlandırdı.Bizlerde kendilerine başarılar diliyoruz.

Ali Habip-Alpay Güvenç



Anahtar Kelimeler: ASÜDE UYGULAMALI DERSLER GÖRÜYOR.!

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR