Araca sigorta yaptırma süresi 15 güne düştü

Araca sigorta yaptırma süresi 15 güne düştü

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Yeni araç satın alan kişilerin trafiğe çıkmadan önce zorunlu trafik sigortası yaptırması gerekiyor. Sigortasız olarak trafiğe çıkan araçlara cezai işlemler uygulanıyor. Olası bir kaza durumunda ise kusurlu sürücü karşı araçtaki hasarları kendi cebinden ödemek zorunda kalıyor.
İkinci el araç alım satımlarında araç sigorta yapma müddetini 1 aydan 15 güne düşürdüklerini belirten galericileri sitesi esnaflarından İsmail İnce, ?Esnaflar için biraz sıkıntı oluyor. Bizde ise bazı araçlar satılmıyor ve bekliyor. Biz bu bekleyen araçlarında sigortasını yapıyoruz.  Sigorta fiyatları yüksek olması biz etkiliyor. Diğer yandan, ikinci el araç alan vatandaşlarımız, unutkanlık ya da başka nedenlerle 15 günlük süre içerisinde sigorta yaptıramamaları halinde olası bir kaza durumunda ciddi tazminatlarla karşı karşıya gelebileceklerdir. Ayrıca, kolluk kuvvetlerince yapılan kontroller neticesinde, araç sigortası yaptırılana kadar trafikten men edilebilecektir. Bu nedenle, vatandaşlarımıza araç alımı yapıldığında biran önce sigorta acentesine müracaat edilerek aracın trafik sigortasını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.? dedi.
ÖTV ve KDV indirimleri sonrası ikinci el fiyatları yükseldi
Sektörde KDV ile ÖTV indirimi bitmesinden sonra fiyatlar ikinci el araç fiyatları yükselmeye başladığını belirten İnce; ?Aksaray´da vatandaşlar sıfır araçların fiyatı yüksek olması nedeni ile ikinci ele yöneldi. Biz galericiler sitesi esnafı olarak cumartesi günleri kurulan pazara pek bel bağlamıyoruz. Bizim hafta içi daha çok satışımız oluyor. Birçok kişi çok kalabalıkta araç alım satımı yapmak istemiyor.? diye konuştu.

Eğemen-Ali FURAT



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR