AKSARAYLI GAZETECİ ESKİLDEKİ ESNAFIN CORONAVİRÜS SÜRECİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.

AKSARAYLI GAZETECİ ESKİLDEKİ ESNAFIN CORONAVİRÜS SÜRECİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaraylı Gazeteci Mehmet Emin Öztürk Eskildeki esnafların  coronavirüs sürecindeki durumu hakkında konuşarak şunları söyledi.

Vatandaş her yıl seçim olsun ister. Çünkü düşünsenize şu pandemi sürecinde Türkiye'de seçim olsaydı neler olurdu? Türkiye'yi bırakın Eskil'de neler olurdu? 
9 aydır kahveler kapalı, kafeler bir kapandı bir açıldı, lokantaların ne açık olduğu belli ne kapalı, çoğu adet yerini bulsun diye açıyor. Yolcu taşıyanlar, bilardolar, playstationlar vb. birçok işletme 9 aydır ne yiyor, ne içiyor merak eden var mı?
Ölüler zannediyor ki, diriler her gün helva yiyor diye bir söz var ya insanlar çarşıdaki araba kalabalığına bakınca, Eskil esnafında her şeyin güllük gülistanlık olduğunu zannediyor. 
Halbuki Eskil'de tarım, gıda ve hayvancılık haricinde neredeyse hiçbir işletme iş yapamıyor. Çoğunu hepiniz yakinen tanıyorsunuz. Ben burada isim verip, insanları afişe etmek istemiyorum ama nice gençler nice umutlarla bir küçük işyeri açtılar, peki sonra ne oldu?
Hepsi bir bir kapandı. Kahvehaneler, seçim dönemi siyasetçiler kahvehanelerde boy gösteriyordu. Seçim sonrası ne oldu da ayakları kesildi? Hal, hatır sorulmaz oldu?
Otobüs şoförleri kaç aydır, boş gidip boş geliyorlar. Bunların evde ekmek bekleyen evlatları var, bir gün için bir yetkilide arayıp sordu mu? Nedir durumun, iyi misin, kötü müsün? Bir ihtiyacın var dedi mi?
Lokantalar kapalı, hadi bir kısmının durumu iyi, onlar bu süreçte kapatsalar bile ayakta kalır ama bir diğer kısım? Borç harç dükkan açanlar var? Onların hiç halini durumunu merak eden oldu mu?
Kırmızı Beyaz Sosyal Tesisleri, Eskil'e yapılmayan bir şey yaptı. Allah ondan razı olsun, gerçekten büyük hizmetler yaptı. Hemen arkasına pandemi geldi, kapattılar açtılar, kapattılar açtılar. Adam en son pandemi bitene kadar kilidi vurdu çıktı, peki onun halini soran oldu mu yetkililerden.
Kardeşim sen ilçede olmayan bir şey yaptın, gittin 700 Bin TL yatırım yaptın, belediyeye ait olan elektrik faturalarını bile üzerine aldın, bu dönemde de biz senin yanında olmamız gerek diyen oldu mu?
Tabii ki hayır. Onun yerine bizzat belediye tarafından, tüm ülkede belediyeye ait işletmelerden kira alınmayacak bu pandemi sürecinde denirken Eskil Belediyesi Kırmızı Beyaz'a tahliye yazısı gönderdi, ya kirayı öde ya da çık git diye.
Bilardocular öyle, playstation işleten dükkanlar, kafeler ve daha çoğu işletmenin durumu bu şekilde.
Eskil'de pandemi sürecinden darbe alan kaç dükkan vardır? 
6 tane otobüs şoförü, 3 tane kahvehane, 10'a yakın lokanta –maddi durumu iyi olanları saymıyorum, onlar bir şekilde bu süreci atlatır- Bilardo 2 tane, kafe var 4-5 tane. Yani saysan 50 tane bile işyeri çıkmaz.Belediye bu işletmelere 9 ay boyunca biner TL yardım etse, toru topu en fazla 450 Bin TL para yardım ederdi.
Futbola, boş kalan binalara, kimsenin hayvan satmadığı hayvan pazarına, sırf deneme olsun diye 100 Bin TL yatırıp su arıtma cihazı kurduğu sonrada vatandaşlardan tepki alınca geri adım attığı suya para bulan belediye bu vatandaşlara para mı bulamadı?
İşte o yüzden diyorum, vatandaş her yıl seçim olsun ister diye.,
Seçim öncesi, köyden indim şehre filmindeki Himmet Ağa'nın altınlarını saydığı gibi esnafın oyunu sayıp, esnafın karşısında iki büklüm olanlar şimdi vatandaş açlıktan ölse haberdar olmayacak.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR