AKSARAYLI ÇİFTÇİLER CHP’YE DERT YANDI

AKSARAYLI ÇİFTÇİLER CHP’YE DERT YANDI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

CHP Aksaray il  Örgüt yöneticileri bugün  Çağlayan , Süleymanhüyüğü ,Pınarbaşı ve Akmezar köylerini dolaştı. Köylülerle bol bol sohbet etme imkanı bulan CHP’liler yaşanan sorunları dinledi.Aksaray Cumhuriyet halk Partisi başkanı Ali Abbas Ertürk ve yönetim kurulu vatandaşın yanındayız mesajı vermek için köy ve kasabalara yaptığı ziyaretlerinde oldukça ilgi görüyor. Gezdikleri  Köyün kahvelerini dolaşan ve vatandaşın sorunlarını tek tek dinleyen CHP bölgede yaşanan sorunları yerinde görme imkanı buldu. Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ; “Burada biz herkesin derdine ortak olmaya ve çözüm üretmeye geldik. Aksaray’ın her köyü kasabası  bizim için çok önemlidir. Aksaray’da  bir tek yönetim eksikliği derdimiz var onu da biz gidereceğiz inşallah” dedi.

Sorunları dinleyen CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’te yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.

Aksaray’ımızda Çağlayan köyümüzü, köyümüzü,Pınarbaşı köyümüzü ve Akmezar köyümüzü ziyaret ettik. Bölgede en büyük sıkıntı tarımsal girdilerin yüksek fiyatlı olması. Gübreye, yeme para yetiştiremeyen üretici üretmek için var gücüyle çabalıyor; yetiştiremiyor.

Yeni yapılan otoban, çağlayan Süleymanhüyüğü köyünün girişini çıkışını yok etmiş, köylüler bağlı olduğu Aksaray’a gidebilmek için Nevşehir yönüne gidip 10 km fazladan yol yapmak zorunda kalıyorlar, ulaşımı kolaylaştırmak adına Süleymanhüyüğü köyüne bir alt geçiti çok görmüşler...dedi.

Birçok sorun yaşadıklarını ve köylerde unutulduklarını belirten Akmezar ve  Pınarbaşı köyleri sakinleri özellikle hayvancılık konusunda birçok sıkıntı ile karşılaştıklarını belirtti. “Bizim  2 bin hayvanımız varken 2 yüz hayvanımız kaldı” diyen köy halkı “Bize hayvancılığı bıraktırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hayvan sayılarımız onda birine indi. Düne kadar kendi kendimizi idare edebilirken şimdi geçim derdine düşer olduk” ifadeleriyle sıkıntılarını CHP’lilere iletti.

Yeni yapılan otoban  Çağlayan ve Süleymanhüyüğü   girişini kapattığından dolayı Nevşehir yönünde 10 km yol giderek Aksaray’a döndüklerini yakınan vatandaşlar ise Ali Abbas Ertürk’tene çare bulmasını istediler. Dertlerini ifade eden köylüler  aldıkları gübrenin ve tohumların fiyatları artarak yetişilmez hal aldığını belirterek ucunca geliyordu artık  yetişemez olduk  nufus arttıkça tarlalar küçüldüğü için ürün alabilmek oldukça zorlaştı diyerek dert yandılar.

Aksaraywebtv



Anahtar Kelimeler: AKSARAYLI ÇİFTÇİLER YANDI

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR