AKSARAYDA TİCARET YAPMAK ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİ

AKSARAYDA TİCARET YAPMAK ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

 

Aksarayın eski gazetecilerin Adem İşler ,Aksaraydaki Ticaretin eskiden böyle olmadığını etik kavramı dahilinde olduğunu söyleyerek ,ancak günümüzde böylemi Etik önemli bir sorun dedi ve şöyle devam etti. Ev ve araba alırken rahat mısınız? Oturduğunuz binanın depreme dayanıklı olduğuna emin misiniz? Yediğiniz peynirde kireç, kırmızı biberde kiremit tozu, zeytinde ayakkabı boyası olmadığına emin misiniz? Kapınıza kilit, köşe başlarına kamera takmadan ne kadar uyuyabilirsiniz? Buna rağmen çevrenizde Allah kokusundan ve kuldan utancından yüzü kızaran kaç kişiye rastladınız bugüne kadar? Bence düşünmeden her şeye kızarak ve öğretilmiş sözlerle cevaplar yetiştirerek bir arpa boyu yol kat edemezsiniz.

Ev alırken de durum hiç farklı değil. İnanmıyorsanız girin internete bakın. Müşteri olun ilanı verilen evlere. Bakın nelerle karşılaşacaksınız. Ev Toki’dedir ama Eğri Minare yanında görünür. On beş yıllıktır, sıfır şeklinde tanıtılır. Sorarsanız büromuz Eğri Minare tarafında derler. Binanın yaşı da yanlış girilmiştir. Evin yüzölçümü yüz doksan metrekare yazar ama aslında yüz yirmi metrekaredir. Bu da tahmin ettiğiniz gibi yanlış yazılmıştır.

Peki bu adamlar manyak mı diyeceksiniz. Elbette değiller, günahlarını çıkarmanın yolunu buldukları için gönül rızasıyla günah işleyen ve vicdanı sızlamadan haram yiyen tiplerdir. Bir de bu tipler bizlerin her söze düşünmeden inanma zaafımızı bizden iyi bilen kişilerdir. Sizin hakkınızdaki bu gerçeği emin olun siz bile bilmiyorsunuzdur. Bu tiplerle tanışmak isterseniz internet üzerinden ev ilanlarına girin ve müşteri olmayı deneyin. Kamera hilesiyle geniş gösterilen, coronaya rağmen riski göze alıp vardığınızda bakla oda nohut sofa çıkan evleri kendi gözlerinizle görün. Daha fenası vatandaşın ev sahibi olması için kredi faizlerinin indirilmesini fırsat bilip İzmir’i işgal eden işgal kuvvetleri gibi anında konut fiyatlarını uçuran sözde sizden birilerini gözlerinizle görün.

Evet denemesi bedava... Öyle ya düşünmeden her şeye muhalif olmak yerine bir kere de muhakeme ederek sonuca ulaşmayı deneyelim. Madem evrenin tek düşünen varlığıyız. Deneyin bakalım haklı mıymışım... Bırakın hamasi nutukları. İnanın kabak tadı verdi… Paranın tadını alanlar için sizin hamasi nutuklarınızın emin olun hiçbir kıymeti harbiyesi yok.  Günahlı sevaplı nutuklar sadece amaç için her şeyi mübah görerek ticarete hile katanların rahatını kaçırmamak için fakirin neredeyse fakirliğiyle övünmesini hedef alan geleceğe ciro edilmiş ütopik hipnozdan başka bir şey değil.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR