AKSARAYDA EMEKLİ İMAM CORONAVİRÜSDEN HAYATINI KAYBETTİ

AKSARAYDA EMEKLİ İMAM CORONAVİRÜSDEN HAYATINI KAYBETTİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Öldürücü virüs alınan tüm tedbirlere rağmen yayılma ölümcül özelliğini korumaya devam ediyor. Merkez cami Hizmet vakfı başkanı Ali Zeki Kaya yakalandığı koronadan vefat ederek Hakkın rahmetine kavuştu. Gazeteci - yazar Erdoğan Kaya’nın da abisi olan merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına Başsağlığı dileriz.

Erdoğan Kayanın ağbisi hakkındaki görüşleri şu şekilde:

Ali Zeki hocamın ardından bilinmeyen yönleri
(1)
Ali Zeki hocam 12 yaşında hafızlığını tamamlayarak Arapça ve Osmanlıcayı fevkalade bilen ve 73 yıllık ömrünün 55 yılını Kuran, Sünnet ve Risale-i Nur külliyatı hizmetine harcayan ağabeyim Ali Zeki Kaya hocamın Aksaray’da çok büyük hizmetleri bulunmaktadır. Almanya’da devam eden bu hizmetlerini kesin dönüşle Aksaray’da devam ettirmiştir. Burada binlerce öğrenci yetiştirirken, kendisinin tedrisatından ve sohbetlerinden nerede ise istifade etmeyen yoktur.
Kendisinin en küçük kardeşi olarak onu en iyi tanıyan ve bir çok konuyu birlikte paylaşan bir kardeşten öte baba oğul olarak yaşan ikinci babamdı. Onu her yönü ile tanıyan birisi olmam nedeni ile Aksaray’a çok büyük bir hizmetleri olmuştur. Onu Aksaray’da değil Türkiye’nin her yerinden ve Avrupa’dan tanıyan çok insan vardır.
Vefatı ile birlikte Pandemi nedeni ile cenaze namazı ve taziye kısıtlaması olmasına rağmen üç gündür telefonum hiç susmamıştır. Ayrıca on binlerce taziye mesajları aldım. Bu onun ne kadar sevilip sayıldığını göstermektedir. Şu melun hastalığa yenilmeyip normal vefat süreci olsa idi yüksek derecede katılım olurdu.

Ali Zeki hocamın ardından bilinmeyen yönleri
(2)
Bir önceki yazımda Ali Zeki hocamın Merkez cami Aksaray’a nasıl kazandırdığını anlattım. Hocam bu cami kazandırırken bir çok kere mahkemeye verildi. Çoğu zaman mahkeme ile uğraştı ve ben kendisine destek oldum. Kurulan vakfa başkan oldum ama gelin görün ki, 28 Şubat sürecinde burasını kapatmak için uğraştılar ve ben mahkemede ceza aldım. Ama kapatılması mümkün olmadı. Burasını yaparken aşağı kattaki yerlerde yatan sarhoşlara sabah çorbası içirir, sonrada çimento taşıtırırdı. Onlarda, “ dünyamız yıkık ama ahiretimize faydası olsun” diye sırtlarında malzeme taşırlardı. Sonra bunların bazılarını bu hayattan kurtardı.
O dönemin sistemi ile uğraşırken birde yanında görünüp arkandan kendisini hançerlemeye çalışan hainlerle uğraşmak durumunda kalmıştır. Bu içerideki sinsi ve pişkinler ile uğraşmak durumunda kalmıştır. Ama sonunda arkasında hoş bir seda, sadakatli öğrenciler ve güzel hizmet bırakmıştır. En önemlisi hizmetini devam ettirecek pırıl pırıl sadakatli, hizmetlerini devam ettirecek azimli genç bir topluluk bırakmıştır.
Daha sonra El Kaide operasyonu adı altında Tahşiyeciler operasyonunu Feto örgütü bir tezgahla bu ekibe ülke genelinde bir operasyon yaptılar. Ali Zeki hocam ceza evine kondu. Aksaray’da 2 ay kaldıktan sonra o sıcak dönemde kendisini Mersin Silifke ilçesine naklettiler.
Buraya göndermelerinin asıl amacı ise bir çok hastalığının olması nedeni ile rutubetli sıcakta ölüme terk etmekti. İlaçlarını bile vermeyerek zaman zaman şeker komasına girmiştir. Ama o halinde bile devlete düşmanlık yapmamış ve şikayetçi de olmamıştır.
5,5 ay sonunda suçsuz bulunarak berat etmişti. Din ve İslam adına bu çileleri çekmiştir. Daha sonra hizmeti Kur-aniye hizmetlerine devam ederek tedris-atlarına devam etti. Bu yaşında bile sabahlara kadar okuyan araştıran bir yapıya sahipti.
Ali Zeki hocam kadar Kuran ve sünneti mükemmel bilen ve anlatan nadir insanlar vardır. Kendisi otoriter, tavizsiz, hoşgörülü ve sevecen bir yapıya sahipti. Ben şahsen rahmetli babamın yanında yaptığım rahat davranışları onun yanında yapamazdım.
İnsanlar arasındaki gerginlik ve sıkıntıları bizzat gideren bir insandı. Kimsenin dedikodusunu yapmaz, yapılmasına da müsaade etmezdi. Cenazesinde baktım öğrencileri kendi babaları vefat etmiş gibi göz yaşlarına boğuldular.
İki sefer kaza atlattı, birinci kazası Bolu’dan gelirken Kızılcahamam da da yaptı. Yaptığı kazada arabası adeta bir yumruk olmuş onu bir el arabanın ortasında açılan bir delikten çıkarmıştı. Beni aradı gittim hastaneden aldım, karakola geldik. Kaza yaptığı tır’ın şoförüne karakolda şikayetçi misin diye soruldu “ ben arabanın şoförüyüm, patronla konuşayım” dedi.
Patronla telefonda konuşurken şoförün şu ifadelerine şahit oldum, “ patron kaza yaptım ama kaza yaptığım aracın sahibi o araçtan bir kaç sıyrıkla nasıl çıktı çok şaşkınım. Patron bu adam boş bir adam değil ben şikayetçi değilim” demişti.
İkinci kazası ise Konya yolunda olmuştu aynı şekilde bir mucize sisli havada onu kurtarmıştı. Ama bakıyorsunuz görünmeyen bir mikrop onu ebediyete gönderiyor. Tabi bu kaderi ilahi, onun vakti saati dolduğunu gösteriyor.
Malumunuz bu tür hastalıktan vefat edenler şehit mertebesine erişiyorlar. Ben onu çok iyi biliyorum ki, onun hayatında dünyalık işler yoktu. Hayatı hep Kuran hizmetinde geçmiştir. Ben ona şahidim o huzuru mahşerde en iyi yerde olacaktır.
Aksaray çok büyük adı gibi Zeki maneviyat değerini ve alimi kaybetti. Yeri kesinlikle doldurulamaz. Ama rahat olsun bıraktığın öğrencilerin hizmetlerini en iyi şekilde devam ettireceklerdir. Gözün arkanda kalmasın, Ali Sağlam hocamın dediği gibi çok öğrenci yetiştirdin, bir hafta içinde damadı Erdal Öcal hocam aynı hizmeti Kırıkkale’de devam ettirirken bir hafta içinde vefat etmiştir. Hepimiz size duacıyız mekanınız cennet olsun. Rabbım seni cenneti ile mükafatlandırsın. Amin. 
İlimize gelmek isteyen il dışından o kadar insan beni arayarak cenazesine katılmak istediler. Ancak cenazenin zamanında, kısa ve çabuk olması nedeni ile geri çevirdim. Zaten malum hastalıktan dolayı başı dertte olan ülkemizde kalabalık yaratarak yeni bir sıkıntıya sebep olmak istemedik. Uzaktan ve yakından bizzat, telefon ve mesajları ile bizlerin acısına ortak olan burada isim isim yazamayacağım çok sayfaların tutacağı tüm dostlara teşekkür ediyorum.
Ayrıca İstanbul’dan geçmişte beraber aynı gazetede çalıştığım ve kendisinin de dostları olan Mustafa Kaplan, Bünyamin Ateş, Burhan Bozgeyik, Tahir aka ve diğer gazeteci dostlarıma acılarımızı paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’e de ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
Ali Zeki hocam Aksaray’da Kuran hizmetleri devam ederken, Merkez Camin bulunduğu Mehmet şişman iş hanı Aksaray’ın bir yüz karası iken kendisininde burada iş yeri olduğundan buradaki pavyon, birahane ve gazinoların Aksaray’ı rahatsız etmesi. Akşamdan sonra bu caddeden geçilmez durumu onu rahatsız ediyordu. İş yeri sahipleri de burada iş yerim var diye sahip çıkamıyordu.
Hatta o dönem ilçe iken devlet'de burası ile baş edememekte idi. Sarhoş ve tinercilerin mekanı idi, Emniyet bile çaresizdi. Hocam bu iş merkezini kurtarmak için kolları sıvadı ve buradaki iş yeri sahiplerini ikna ederek tadilata başladı. Hatta alt kattaki yerlerde gece kimsesiz ve sarhoşlar yatardı. Sabah o sarhoşlara çorba ikram eder sonrada onları cami inşaatında çalıştırırdı. Onları iyi kullanır ve sonra bazılarını o hayattan kurtardı.
Burasını cami haline getirerek bu pislikten kurtardı. Dış cephede bile iş yerleri çalışmazdı. Dolayısı ile mahalle ve cadde pislikten kurtuldu. Birinci katını camiye çevirdi, ikinci katını da sohbet ve öğrencilere tahsis etti. buradan bir çok öğrenci yetiştirdi.
Camiyi diyanete devrederek devletin din görevlisi görev yapmaktadır. Ama gelin görün ki, bazı mülk sahipleri iş yerlerini bile bilmezken hocadan para istediler, bazıları da mahkemeye vererek para alma yoluna gittiler. Hatta bazı haset, art niyetli insanlar Ali Zeki hoca verilen bağışları üzerine geçirdi haksız mal sahibi oldu dediler.
İşte kendisi esas dünyasına gitti, bu binada cebine ne koyup gitti? Kurduğumuz vakfa devrederek haksız bir dünyalık elde etmemiştir. Şimdi bu dedikoduyu çıkaran art niyetliler huzuru mahşerde nasıl hesap verecekler. Bırakıp gittiği eser ve hizmet ortada. Onun elini öpüp tebrik etmeleri gerekirken bu iftiraları yaptılar. Ama o bunlara aldırış etmeden Aksaray’a bir manevi eser kazandırdı. Bu Aksaray için büyük bir hizmet olsa gerek.

 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR