AKSARAYDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ.

AKSARAYDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yılı dolayısıyla Aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.Vali Hamza Aydoğdu Şehitlik Defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmasında “Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız;

Vali Hamza Aydoğdu konuşmasında “ Uğruna, canlarınızı seve seve verdiğiniz, ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz. Her birimiz, sizlerden aldığımız cesaret ve güç ile birer Mehmetciğ’iz. Yeri ve zamanı geldiğinde, o kutsal vazife için hazırız. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan bugüne, tarihler hep sizleri yazdı. O kadar yücesiniz ki ne kitaplara ne de kabirlere sığarsınız. Size kucağını açmış bir Peygamberin ve Aziz Türk Milletin’in gönlündesiniz. Bu şeref ve gururdur anne ve babalarınızı, eş ve çocuklarınızı dimdik ayakta tutan.” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu konuşmalarının devamında; “18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 106. Yılında tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, dün de, bugün de yarın da rahmet ve minnetle yad edeceğiz” dedi.

Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve Müftü Yardımcısı Yaşar Zengin’in dua etmesinin ardından sona erdi. 

Aksaray Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, vali yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç, şehit yakınları ile gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR