AKSARAY´DA 6 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMLE BİN 600 BİNA YIKILIR´

AKSARAY´DA 6 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMLE BİN 600 BİNA YIKILIR´

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi


AFAD  İL Müdürü Cezmi Türkmen ,Gündemde olan Elazığ depreminin ülke olarak yaralarının sarılmaya çalışıldığı buğünlerde açıklama yaptı.

Afet planı yaparken en ağır senaryoya göre ayarlama yapmak gerektiğini vurgulayan Türkmen AFAD RED yazılım programıyla 6 büyüklüğünde bir depremin olduğunu düşünerek bir senaryo hazırladıklarını ifade etti. Türkmen, Aksaray´da ki bina bilgilerini, yapılarını, okulları, camileri bu yazılıma yükledikleri zaman 6 şiddetinde ki bir depremin ardından merkezde bin 600 binanın yıkılacağını iddia etti. Bu binaların depreme dayanıksız eski yapılar olduğunu söyleyen Türkmen, gerekli raporların hazırlanması için de ilgili birimleri bilgilendirdiklerini belirtti.

TOPLAM 83 ADET TOPLANMA ALANI VAR
Aksaray´da toplam 83 adet toplanma alanı olduğunu dile getiren Türkmen, bunun 34´ünün merkezde, diğerlerinin ilçelerde olduğunu aktardı. Türkmen; ?Toplanma bölgeleri 72 saat risk alanı sıfır olan bölgelerdir. Genelde park, bahçe ve geniş alanları tercih edip etrafında yapı olmayan alanlar seçilmiştir. Vatandaşlar çalışmaları beklemeli hızlı bir şekilde binaların hasar tespitlerini bekleyecekler. Ayrıca bu bölgede bekleyen vatandaşlarımıza lojistik destek verilecek, su yemek gibi ihtiyaçlar karşılanacak. Toplanma alanları ile birbirini kaybetmiş ailelerin birleşmesi sağlanacak. Gidişat ve çalışmalarla ilgili bilgiler verilecek. Evlerinde hasar olmayan vatandaşlar 72 saat sonra evine gönderilebilecek. Evlerinde hasar olan vatandaşlar ise 72 saat yani 3 gün içinde kurulacak çadır kent ve konteynır kentlere kanalize edilecek. Vatandaşlar depremden önceki duruma dönene kadar yaşamlarını devam ettirebilecek? dedi.

Eğemen-Dilara Ciftçi



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR