AKSARAYA ŞİMDİLİK NORMALLEŞME YOK

AKSARAYA ŞİMDİLİK NORMALLEŞME YOK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Salgın virüsün iç Anadolu bölgesinde 3 ilde kırmızı alarm vermesi yetkilileri daha fazla tedbir almaya zorladı. Aksaray olarak kırmızı bölgede olmamız denetimlere bizzat vali Hamza Aydoğdu’nun çıkmasına neden oldu. Vali Aydoğdu, kısıtlamada yapılan denetimlere araçları ve sürücüleri kontrol edip ‘Neden dışardayız?’ sorusunu yöneltti. Kurallara uyulmazsa normalleşemeyiz diyerek, ne okullar ne de lokanta, kahvehane ve kafelerin açılabileceğini bizzat vurguladı.

Normalleşmek için sıkı tedbirlerin alındığı Aksaray’da denetimlere bizzat öncülük eden vali Hamza Aydoğdu bir kez daha tüm vatandaşları uyardı. Kısıtlama saatlerinde araçların sürücülerine bu şartlarda normalleşemeyiz diyerek tepkisini dile getiren vali Aydoğdu ile bazı sürücüler arasında ilginç diyaloglarda yaşandı. Bir sürücü ‘Tava yaptım gel beraber yiyelim’ diyerek dışarı çıkma mazeretini dillendirirken, kimileri de markete bakkala diye mazeret bildirmesi ilgi ile takip edildi. Normalleşecek ilk etaptaki iller arasında Aksaray yok.

DİYALOGLAR ŞAŞIRTIYOR
Kafeler caddesinde yapılan denetimde ise, bir sürücü beraberinde olduğu arkadaşıyla kontrolden geçerken “Bende arkadaşa dedim ki, Burada yasak yok mu? Bu kadar insan sokakta, hatta inanır mısınız baya bir zamandır sokaklarda polis görmüyorum gece yarısı” demesi kısıtlama denetimlerinde gelişen olaylardan birini oluşturdu. Bir diğer olayda ise, kısıtlamaya uymayan hem de maskesiz yakalanan 2 gence ceza kesilirken, gençlerden birisi “Çekirdek çitliyorduk” diğeri ise “Telefonla konuşuyordum” diyerek kendini savundu.

HES KODLU DENETİM

Salgında güvenli alan oluşturmak için sürekli yapılan kontrollerde ekipler HES kodlarını sorabiliyorlar. AFAD İl müdürlüğü ekipleri il merkezinde 8 cadde, 2 meydan ve bütün Pazar alanlarında giriş ve HES Kodu kontrolleri yaparak kuralları hatırlatmayı ihmal etmedi.

75 BİN 600 LİRA CEZA KESİLDİ

Aksaray'da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 24 kişiye 75 bin 600 lira para cezası uygulandı.

KURUMLAR GAYRET GÖSTERMELİ

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şenol Atakan pandemi sürecinin geride kalan bir yılını değerlendirerek kişi ve kurumların ortak gayret göstermesi gerektiğini vurguladı. Aşı uygulamasında ilimiz genelinde planlamanın iyi yapılmadığını iddia etti.

SALGINA KARŞI HASSAS OLALIM

Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray genelinde görev yapan din görevlilerine Covid 19 bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Vali Hamza Aydoğdu,  İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, din görevlilerine salgına karşı daha hassas davranmaları çağrısında bulundular. 

Yeniaksaray



Anahtar Kelimeler: AKSARAYA ŞİMDİLİK NORMALLEŞME

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR