AKSARAY VE NİĞDE DİKKAT! DEPREM SONRASI HASANDAĞI İÇİN AÇIKLAMA

AKSARAY VE NİĞDE DİKKAT!  DEPREM SONRASI HASANDAĞI İÇİN AÇIKLAMA

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray ve Niğdenin ortak coğrafi sınırlarında kalan Hasandağı için uyarı geldi. Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevredeki illerde hissedilen 5,1 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olmuş ve Aksaray merkezle beraber ,Aksaraya  bağlı 5 yerleşim yerindede önemli derecede hissedilmiş ve bir kaç binada da çatlaklar meydana gelmişti.

Depremin ardından konu hakkında uzmanlar tarafından da birçok yorum geldi.  Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yıldız, bilimsel verilere göre Aksaray’da kısa ve orta vadede büyük ve yıkıcı bir depremin olası görünmediğini söyledi. Ancak son bir kaç gündür Hasandağından çıkan dumalar olduğunu belirten uzmanlar yeni bir görüş ortaya koydular.

O uzmanlardan biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim  Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Niğde depremi ile bölgedeki volkanlar arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Sözbilir, depremin son 100 yılda yıkıcı deprem üretmemiş bir fayda oluştuğunu belirtip, bu fayın çok genç bir volkan olan Hasan Dağı volkanına da çok yakın olduğunu söyledi. 

Volkanik depremler de yıkıcı etki yaratabilir. Türkiye'de günümüzde aktivitesi süren bir volkanın henüz bilgisi yok. Çok genç volkanlar var. Ama araştırmalar günümüzdeki aktifliği konusunda yetersiz. İnsanlar yaşarken patlayan volkanlar can ve mal kaybı yaratır. Günümüzde volkanların aktifliğini tamamen yitirip yitirmediğinin ortaya çıkartılması gerekir.

Bunun için çalışmalar yapılmalı. Tuz Gölü fayının üzerinde 6 segment var ve her biri ayrı şekilde yıkıcı deprem üretme potansiyeline sahip. Dolayısıyla bu bölgelerde özellikle resmi kurum ve kuruluşların çalışmalarını bir an önce tamamlaması gerekiyor."

 

 

 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR