Aksaray Valiliğince 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Düzenlendi.

Aksaray Valiliğince 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Düzenlendi.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray Valiliğince “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle organize edilen ve Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Hakikat Çanakkale” isimli tiyatro oyunu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu’nda sahnelendi.

Salgın koşullarına uygun şekilde, gerekli tüm önlemlerin alındığı etkinliği Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başta olmak üzere il protokolü takip etti. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, şehitler anısına Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulması ve duaların edilmesiyle başladı. Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından, Batuhan Baharoğlu’nun kaleme aldığı, Polat Oğuz’un yönettiği ve öğretmenlerle gönüllü gençlerin oynadığı “Hakikat Çanakkale” isimli oyun sahnelendi. Oyun gerek dekor gerek içerik gerekse oyuncu performansları bakımından büyük ilgi gördü. Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Vali Hamza Aydoğdu, Çanakkale’nin vatan ve bayrak sevgisinin adı olduğunu söyledi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de kısa bir konuşma yaptı. Tiyatro eserinin genç bir isim tarafından yazılmasının ve oyunu sahneleyenlerin de gençlerden oluşmasının öneminin altını çizen Şahin, “Yeni nesil görsel ve işitsel malzemeler üzerinden kişiliklerini inşa ediyor. Bu noktada kültür sanat ve dolayısıyla da tiyatro çok önemli bir noktada duruyor. Etkinlikte emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

Bir süre önce koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ve şehrin sevilen simalarından olan eğitimci Murat Keskin’in de hayırla yâd edildiği program, il protokolünün oyunculara plaketlerini takdim etmesiyle tamamlandı.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR