AKSARAY ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE UYGULAMALI KURS.!

AKSARAY ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE UYGULAMALI KURS.!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE UYGULAMALI KURS.!

Aksaray dağılganda bulunan şehit Yavuz Çoban mesleki ve teknik anadolu lisesi ,motorlu araçlar teknolojisi alanında buğün 14.00-18.00 saatleri arasında öğretmenlere kurs verildi.

Kurs, merkezi Almanya da olan ve  uluslararası alanda tanınan ve İstanbulda da  şubesi bulunan bosch firmasında görevli teknisyenler Cemal Yaman ve Gökhan Lokman tarafından uygulamalı olarak verilerek öğretmenler bilgilendirildi. Alan şefi Nihat Karakuş, kurs başlamadan önce görevli teknisyenleri alana ait diğer atölyeleri gezdirip tanıtarak kısa bilgiler verdi.Global çapta bir üne sahip mühendislik ve elektronik Bosch firması aynı zamanda otomotiv parçası sağlayıcılığıyla da birçok ülke tarafından tercih ediliyor.Türkiye temsilciliği İstanbul şubelerinden, Anadolu yakasında Maltepe de bulunan araç servis ekipmanları test cihazlarından olan ve günümüzde çok kullanılan KTS 560 arıza tespit cihazları hakkında görevli teknik elemanların verdiği kursa Aksaray şehit Yavuz Çoban mesleki ve teknik Anadolu Lisesi motorlu araçlar teknolojisi alanı öğretmenlerinden 15 kişi katıldı.Gerekli donanıma sahip olan Mercedes -Benz atölye laboratuvarında verilen kursta, eğitmenlerden Cemal Yaman, KTS 560 arıza tespit cihazları hakkında bilgi verdi. Gökhan Lokmanda katkı sağladı Bu cihazın günümüzde okullarda ve sanayide kullanımı son zamanlarda artmaya başladı.

Her marka binek araç ve hafif ticari araçlarda hizmet verilen bu arıza tespit cihazında 3 adet araç üzerinde uygulama yapıldı. Cihaz modüler bir yapıda ve laptop veya bilgisayar bağlantısıyla gerçekleştiği için taşınmasında kolaydı.

Yüzlerce araç tipine bağlantı imkânı olan cihazda genel araç bilgileri, diyagnoz, bakım, donanım ve devre planları da mevcut.Bakım çizimleri, yedek parçalar, şasi no.plakasının yeri, lastik basınçları vb gibi onlarca araç için gerekli dokümantasyonlarda mevcut.Yapılan bakım göstergelerinden tutunda, teknik veriler, triğer kayışı, ön düzen geometrisi, araçtaki sistemler hakkında sistematik bilgilerin bulunduğu cihaz araçlara problar vasıtasıyla bağlanıyor.Özellikle ekspertiz konuları ve hava yastığı hakkında bilgilendirilmelerle devam eden kurs, osiloskopta araç üzerinde direnç, akım ve voltaj ölçümleriyle sona erdi. Kursa katılan öğretmenler,eğitmenler Cemal Yaman ve Gökhan Lokmana teşekkür ettiler.

 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR