AKSARAY ESKİ MİLLETVEKİLİ HOLDİNGDEKİ GÖREVİNDEN ALINDI!

AKSARAY ESKİ MİLLETVEKİLİ  HOLDİNGDEKİ GÖREVİNDEN ALINDI!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Bera Holding’de neler oluyor?

Ali Rıza Alaboyun’dan zehir zemberek açıklama

Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan alınan Ali Rıza Alaboyun, görevden alınışıyla ilgili yaptığı yeni açıklamada Haşim Şahin ve Erol Kaya’ya yönelik şok ifadeler kullandı. ‘Çarpık yapılaşma’yla Genel Kurul’da mücadele edeceğini de ilan etti..

Borsagundem sitesinin  26 Nisan tarihinde Bera Holding hisseleriyle ilgili manşetine yönelik, Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak bir açıklama yapan, ardından görevden alındığı duyurulan Ali Rıza Alaboyun, şok gelişmelerle ilgili sert sözlerle konuştu.

Ortaklık davaları nedeni ile icra yolu ile kapanma noktasına gelen holdingi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile çıkan bir yasa ile yeniden hayata döndürdük” diyen Ali Rıza Alaboyun holdingin iç yapılanması nedeni ile normalleşme, şeffaflaşma ve hesap verebilme ilkelerini yerleştirmede diğer üyeler ile sorun yaşadığını söyledi.

“HOLDİNGİN YÖNETİM YAPISI İKİ KİŞİNİN ÜZERİNE KURGULANMIŞ”

geçmişten gelen ve tamamen kapalı bir yapı içerisinde yönetildiğine şahit olduğunu dile getiren Alaboyun, kurumsal yönetişim ilkelerini oturmak ve yeniden yapılanmak konusunda holding yönetimindeki üyelerin hep direnci ile karşılaştığını belirtti.

Holding yönetim yapısının tamamen Erol Kaya ve Haşim Şahin üzerine kurgulandığına dikkat çeken Ali Rıza Alaboyun, bu iki kişinin diğer yönetim kurulu üyeleri ve holding yöneticileri üzerinde hükmedici bir otorite oluşturduklarına şahit olduğunu dile getirdi.

Ali Rıza Alaboyun’un açıklamasındaki ifadeleri şöyle: “Bu ikili holding üzerinde kurdukları otoriteyi, Holding genel kurullarında Yönetim Kurulu Üyelerini gerçek şahıslardan oluşturmak yerine tamamen tüzel kişi olan holding şirketlerinden oluşturuyorlar..diyerek şirket isimlerini verdi.

Erol Kaya ve Haşim Şahin istedikleri zaman yönetim kurulu üyesi temsilcileri değiştiriyorlardı. Bende böyle bir çarpık yapının içine Yönetim Kurulu Başkanı olarak geldiğimi zamanla fark ettim.

Zaman içerisinde genel kurullardaki seçimlerinin hiçbir etkisinin olmadığını, bu iki kişinin her şeyi kontrol ettiğini, yönetim kurulu başkanı olarak beni bile zaman zaman tehdit eder üsluplarına şahit oldum.

Böyle bir yapının holdingin gelişmesini önlediğini söylediğimde ‘ya temsili yönetim kurlu başkanı olarak kal ya da seni görevden alırız’ tehditleri üzerine aramızdaki sorunlar başladı.

VAKFIN 4.6 MİLYON HİSSESİNİ GENEL KURULDA KULLANMA İMKANI BULDULAR”

Genel kurul yaklaşırken benden kurtulmak istediklerini her seferinde hissettirmeye başlamışlardı. Çünkü Holding yönetim kurulu başkanı aynı zamanda 4.6 milyon hisseye sahip Bera Vakfı’nın da başkanı idi.

Divapan AŞ yönetimini acil toplayarak benim Divapan’ı temsilen yaptığım Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan alarak Haşim Şahin’i getirdiler ve böylece Vakfın 4,6 milyon hissesini genel kurulda kullanma imkânı buldular. Holding’deki her hesap holding menfaatine değil, Erol Kaya ve Haşim Şahin’in gücünün devamlılığı üzerine yapılıyor.

Hâlbuki şirketlerimiz değeri çok iyi seviyeye gelmiş olan bu hisseleri satarak işletme sermayesi yapabilirler, bu kaynak işletme sermayesi olarak kullanılmadığı için onun yerine çok yüksek faizli krediler ile şirketlerimizi borçlandırıyorlar.

Bu hisselerin bir an evvel şirketlere dönmesi gerekiyor, çünkü sattıklarını söyledikleri üçüncü şahısların 16.000.000 hisse karşılığı olan yaklaşık 450.000.000 TL’yi ödeyebilme güçleri yok. Dedi

ALABOYUN ADAY OLACAĞINI BEYAN EDEREK LİSTESİNİ AÇIKLADI

Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan alınan Ali Rıza Alaboyun önümüzdeki Olağan Genel Kurul’a yönetim kurulu için yeni bir listeyle katılacağını açıkladı. Son 4,5 yıldır holdinge birçok emeği geçtiğini, gelinen başarının devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Alaboyun, bu amaçla holdingi yalnız bırakmak gibi bir sorumluluktan kaçmayacağını dile getirdi. Alaboyun kendisiyle birlikte Genel Kurul’da önerilecek 5 kişilik yeni ‘yönetim kurulu’ listesini hem kamuoyuna hem de küçük ortaklara açıklamanın kurumsal yönetişim ilkelerinin bir gereği olduğunu ifade etti.

Alaboyun’un yönetim kurulu listesindeki isimler şunlardan oluşuyor:

Ali Rıza ALABOYUN. 4.5 yıldır Bera Holding ynt. Krl. Başkanıydı

Nevzat PAKDİL TBMM Başkan Vekili görevinde bulundu.

Ülker GÜZEL Eski bakanlarımızdan rahmetli Hasan Celal Güzel’in eşi olan Ülker Güzel geniş bir bürokrasi tecrübesine sahip

Süleyman YILMAZ Halen Kobi A.Ş’nin Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor

Hüseyin ÜZER Bilkent Üniversitesi Ekonomi mezunu ve İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde MBA masterını yapmıştır.

Aksaraywebtv



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR