Aksaray da Salgın ve Vakada Sevindirici Gelişmeler

Aksaray da  Salgın ve Vakada Sevindirici Gelişmeler

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray da  Salgın ve Vakada Sevindirici Gelişmeler yaşanıyor. 

Kurallara uyulması halinde Aksaray’ın en az riskli iller arasında önde olacağı tahmin edilirken, bir kez daha yetkililerce açıklamalarda bulunarak evde kalınması hususunda taviz verilmemesi istendi.. Sevindirici gelişme Aksaray için oldu Bölgede Aksaray ile eş değer olan iller arasında Aksaray’ın artık kendi testlerini kendisi yapacağı bilgisine ulaşıldı. Buğün itibari ile testlerin Aksaray’da yapılmaya başlandığı, Niğde, Nevşehir, Kırşehir gibi illerde henüz daha testlerin yapılmadığı haberi alınarak, bunun ilin idarecilerinin ve siyasilerinin ortak bir başarısı olduğu kanaatine varıldı.Türkiyede Vaka sayısının en az olduğu iller arasında olan Şehrimizde daha iyi çalışmalar olacağı kaydedildi.

Ağaçören Kaymakamı Osman Acar, İlçe Hastanesi önüne kurulan ön muayene çadırında incelemelerde bulundu. Çadırda hastalar, ön muayeneleri yapılıp, ateşleri ölçüldükten sonra gerekli bölüme yönlendiriliyor.

Kaymakam Osman Acar, "Covit-19 (Koronavirüs) salgınını yenebilmenin tek çaresi olabildiğince sıfır hareket ve sosyal izolasyondur. Bu hassasiyeti yaşam tarzı haline getiren duyarlı vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.

Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler kapsamında Ağaçören İlçe Hastanesi olarak, Pandemi kapsamında hastanemize başvuran her vatandaşımız için triaj uygulaması yapılmaktadır. Bu kapsamda muayene ve ateş ölçümü yapılmakta Pandemi ile ilgili 14 kural hatırlatılarak uymaları önerilmektedir.

Hastanemize müracaat eden hastalar triaj çadırında kontrol edildikten sonra, riskli hastaların risk oluşturmadan, ilgili bölümlere yönlendirilmesi sağlanmakta ve böylece hastalığın yayılmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Vatandaşlarımıza önerimiz evde kalmaları, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları böylece sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmeleridir.

Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden Koronavirüse karşı mücadele veren İlçemiz sağlık çalışanlarının konaklamaları için Ağaçören Öğretmenevi Kaymakamlığımızca tahsis edildi. 24 saat esasına göre cansiperane bir şekilde çalışmakta olan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi. 

Yeni Aksaray



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR