DERSHANE MÜDÜRÜ KARACA. ANADOLU TOPRAĞI ECZANE GİBİDİR.

 DERSHANE MÜDÜRÜ KARACA. ANADOLU TOPRAĞI  ECZANE GİBİDİR.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber, Aksaray, Aksaray son dakika, Son Dakika Aksaray Haberleri, Aksaray gazete, Aksaray yerel haber, Haber Aksaray

         Aksaraylı dershane müdürü Yahya Karacadan açıklama.

Anadolu Toprağı bir eczane gibidir bu toprağın içinde her türlü dert ve hastalığın şifası vardır. bu milletin fazilet ve erdem noktasında yabancılara ihtiyacı yoktur. Sadece köklerine damarlarındaki kanlarına baksınlar.

Bu topraklarda aşk, sevgi, muhabbet, özveri, fedakarlık, vefa, samimiyet, saflık, duruluk, tevazu, mahviyet, huzur, ilim, irfan, saygı, hürmet, gayret, muvaffakiyet yani bir varlığı insan yapabilecek her şey ama her şey bu cennet vatanda var. Elbette bu güzellikler yanında kötülüklerde var ama sui misal misal değildir. Güzel bakan güzel görür güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayattan lezzet alır. bu ülkede iyi olanlar, güzel olanlar daha çok daha çok çalışmalı, daha çok gayret etmeli daha çok mücadele etmelidirler. bu ülkede iyi olduğunu, dertli olduğunu iddia edenler herkesten daha çok yorulmalıdır. Önder olmalıdır, önder olmalıdır, akıncılar gibi önde koşmalıdır. Deliler gibi; atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler, ve bu iddia sahipleri iddiaları büyük olduğu için imtihanları da büyük olacaktır. İddia sahibi olanlar sıkıntılara razı olmalıdırlar.

Bu yol dikenlidir ayağını seven çıkmamalıdır. şu unutulmamalıdır ki zora talip olmak gerek aşılmazlar aşılır, geçilmezler geçilir, yıkılmaz denilen köhne düzenler yıkılır. İmkansız diye bir şey yoktur, imkansız diyebilmek için imkanın sınırlarını denemek gerekir. Kader gayrete aşıktır. kıymetli okuyucum biz ruhları üniformalı bir milletiz daha çok okumadan, daha çok çalışmadan, daha çok gayret etmeden, daha çok üretmeden, daha çok sevmeden, daha az uyumadan, daha az yemeden, daha az dinlenmeden, bu mübarek Anadolu toprağını toparlayamayız. Bizi düştüğümüz kuyudan çıkaracak önderleri düşünce ve fikir insanlarını yetiştirmemiz gerek KUYUDA DA SENSİN İPTE SEN değilse asla ama asla toparlayamayız.

           Peki bunu nasıl yapacağız. tamam herkes sorunları biliyor ama kimse çözüm söylemiyor. peki nasıl el cevap evvelen insan yetiştirmemiz lazım hakiki mana da insanlar, yetişmiş olan insanlar her şeyi çözüme kavuşturacaktır. cemiyeti beşeriyenin içinde en mühim mesele eğitimdir eğitimde ise muallimdir yani insanı yetiştirecek insanı yetiştirdiğinizde sorunu kökten çözmüş olacaksınız.

Yeni Yunuslar, yeni Mevlanalar, yeni Aslılar, yeni Keremler, yeni Hacı Bektaşlar, yeni Akşemsettinler, yeni Fatihler, Yavuzlar, yeni Necip Fazıllar, Nazımlar, yeni güneşten yıldız yontan ALTIN BİREYLER yetiştirmemiz lazım yanmak pahasına geceyi karanlığı aydınlatacak yıldızlar yontan insanlar yukarıda da belirttiğim gibi Anadolu bir hazine bir eczane her türlü hastalığın devası bu topraklar da var bu eczanenin deposu 14 asır evvel dünya semalarını aydınlatmış 11 asırdır Türklük ile yoğurulmuş Türk İslam kültürüdür.

Mrkeze insanı yaşatmayı almış yaşatmak için yaşamış yaratılanı yaratandan ötürü sevmiş bir düşünce dünyası ANADOLUYU MAYALAMIŞTIR BU MAYAYA TEKRAR İHİTİYACIMIZ VAR SÜTÜMÜZÜ TEKRAR MAYALAMAK İÇİN BU MAYAYA VEL HASIL SÖZÜN ÖZÜ İNSAN İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

                                                                                              MUALLİM YAHYA KARACA



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR