Aksarayda Projem KOP İle Hayat Buluyor Yarışması Tanıtımı Yapıldı.!

  Aksarayda Projem KOP İle Hayat Buluyor Yarışması Tanıtımı  Yapıldı.!

Aksaray haber .salihler şehri. Aksaray haberleri

‘Projem KOP İle Hayat Buluyor Yarışması Tanıtımı Aksaray’da Yapıldı

KOP İdaresi tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan ‘Projem KOP İle Hayat Buluyor’ yarışması Aksaray Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesindeki tüm lise öğrencilerini kapsayan, hayata gençlerin gözünden bakabilecek, ihtiyaçlarını hissedip yaşadıkları kentlere kendi bakış açılarıyla şekil verebilmelerini sağlayacak finansman destekli ‘Projem KOP İle Hayat Buluyor’ yarışmasını Aksaray’da tanıttı.

Aksaray Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Hamza Aydoğdu, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İlçe Milli Eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Aydoğdu; ‘Gençler size ihtiyacımız var’

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tanıtım töreninde yaptığı konuşmasında; gençlerden çok ümitli olduklarını söyledi.

Gençlere; “Biz sizden yaşlıyız, ama sizler bizden büyüksünüz’ diye seslenen Vali Aydoğdu: “Sebebi şu; siz daha hızlı algılıyorsunuz, zamanın ruhu anlamında çok bilgiye çok hızlı ulaşıyorsunuz, hızlı üretiyorsunuz, hızlı tüketiyorsunuz. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak teknolojinin de imkânlarını kullanarak ciddi anlamda üretim yapmamız gerekiyor. Bunun içinde size çok ihtiyacımız var. Bakın biz Aksaray’da sizler ile birlikte çok iyi bir sinerji yakaladık. Gençler artık Aksaray’ın her alanında varlar. Aynı hizadayız, gençleri dinliyoruz, onların fikirlerine değer veriyoruz ve onların fikirlerini projelerini yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. Bütün başarı hikâyelerinin altyapısını anlamak oluşturur. Bununda en iyi sizler yapıyorsunuz’ dedi.

Medeniyetini bilen, idrak eden ama dünyadaki bütün gelişmelere de açık olan bireyler yetiştirmek zorundayız’

‘Zamanın bir ruhu var ve biz o zamanın ruhuna göre hareket etmek zorundayız.’ diyen Vali Aydoğdu;

“Artık bizim kabullenmiş önyargılardan kurtulmamız gerekiyor. Zamanın ruhuna göre hareket etmezsek mutlak suretle kaybederiz. Onun için bizim bu potansiyelimizi bilgi, tecrübe ve teknolojinin imkânlarıyla bir ayağımız kendi kültür ve medeniyetimizde, diğer ayağımızda bütün dünyayı dolaşacak bir metafor yani ne demek bu; medeniyetini bilen, idrak eden ama dünyadaki bütün gelişmelere de açık olan bireyler yetiştirmek zorundayız. Günümüzde bilgiye ulaşmanın maliyetinin sıfır. Şu anki şartlarda sizler dünyadaki gençler ile rekabet etmezseniz ayakta kalma şansınız yok. Üretim de öyle. Bilgi artık hayatınıza ve üretime yansımadığı zaman sözlük anlamının dışına hiçbir şekilde çıkmıyor. Öğrencinin önündeki bilgiye erişimde; ulaşımda, üretim yapmada, kendisini ifade etmekteki bütün engelleri kaldırmak ve onlara rehberlik etmektir. Siz bizim için çok değerlisiniz; sizi anlıyoruz, bunun altını çizerek söylüyorum; sizi anlıyoruz ve sizinle aynı hizada olduğumuzu kabul ediyoruz. Lütfen bizi geçtiğinizde bizi arkada bırakmayın, dönüp elimizi tutun. Projemizin başarılı olmasını diliyorum”dedi.

“Geleceğe Gençlerimizle Birlikte Koşacağız”

KOP İdaresi olarak birlikte çalışma kültürünün gelişmesine katkı sağlamak; bölgenin 2021-2023 dönemini kapsayan ‘KOP Bölge Kalkınma Programı’nı hazırladıklarını ve bu kapsamda ‘Çocukların ve gençlerin fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini destekleyici/artırıcı, özellikle gençlerin toplumsal sorunlara yönelik çözüm üretmesi, sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik kalkınmaya destek olmasını önemsediklerini kaydeden KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de yaptığı konuşmasında;

 “Bizler gençlerimizin yetkin, bilgili, kültürlü bireyler olarak insani, milli ve manevi değerlerle yetişmesini ve ülkemizin kaderinde söz sahibi olmasını bekliyoruz. Gençlerimize güveniyor; onları bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Coğrafyamızın ve dinamik genç nüfusumuzun avantajlarını da kullanarak ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten ve bilgiyi katma değere dönüştüren bir güç haline getirmeliyiz” dedi.

 

 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR